mr mogger

semalam hari terakhir di SMAN.
yeah!!
semalam jugak ada sambutan hari guru. baru nak sambut, sebelum ni sekolah sangat bizi dengan exam.-_-
hoho~ hari khamis bila abes je exam, budak2 dah merdeka. tapi dorang kene kemas2 dewan untuk sambutan hari guru.
bagus dorang sume. rajin.
tapi yang pempuan je lah. yang lelaki.
kemana tah mereka pupus.
bagi makan pirana baru tahu!

jadi, bila sudah jadik penganggur ini.
encik suami sangat suke. suke hati.
dia ajak pegi pasar borong.
beli sume barang dapur yang diperlukan. maklumlah, lepas ni bini akan masak kaw kaw punye. haihh..

beli daging
beli sayur
beli bawang
beli kopok2
beli sume.

ok siap!

bila dah nak sampai kat kereta, nampak kucing jantan
oh, tak cantik sangat. warna putih, ekor tak kembang. rejek.

haaa~ kat sana!
itu dia..
ekor kembang
kepala besar tapak tangan
badan sasa,
ok.
tengok kiri kanan, agak agak ade orang perasan tak kalo kami amik?
tengok kiri, tengok kanan
cepat cepat dukung, bawak masuk dalam kete.
kucing tu diam je.
tak melawan.
suke kot.

sampai di rumah,
dia explore rumah. erm..
gegirl dari jauh dah berbunyi.
adik terkesima. eleh, berkenan lah tu~

kami kurungkan beliau dengan adik.
oh, mula mula bagi nama Hero. kemudian macam tak best, panggil Boboi.
pun tak best.
panggil Mogger.

oh, sebab ape kurungkan mogger dengan adik?
sebab dorang main intai2 je. malu2 kucing. eh, memang kucing pon.

so, kami decide, dorang malu kot.
so kurung lah.
tapi takde pape pulak.

kemudian lepaskan.
tak pakse dorang mengawan.
kalo adik nak, mogger nak. ok.
tak baik kawin pakse2 ni. kannn~ korang pun tak suke kan..

tetibe dengar adik jerit.
sangat kesian, sebab mogger 2 kali ganda besar dari adik.
tapi nak buat macam mane. adik tersangat lah gatal.

satu malam berlalu.
dua malam berlalu. (kami amik mogger hari khamis)

adik dah tak gatal.
mogger pun cam biase je.

petang tadi, kami pegi hantar mogger pulang ke tempat asal.
sedih gak mule2.
tapi apekan daya.
tak mampu nak manage 3 ekor kucing kat dalam umah kecik ni.

encik suami yang kelihatan sangat sedih.
dah terbalik.
dulu aku yang suka kutip kucing.

babai mogger.
sori kalo kami bersalah pada kamu.
semoge mogger cepat sembuh ye (sebab mogger selsema)

jumpe lagi mogger.
*mr mogger*

*adik buat adegan cium2*

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?