hari ini saya puasa

eh?
puasa ganti pon nak kecoh ke?
bukan...

pagi tadi tak sahur.
sudah biasa perut begini.
memang takkan berasa lapar kalo aku dah niat nak puasa.
cuma, bulan Ramadhan
aku akan bangun sahur, dapat pahala...kan?

semalam makan nasi putih, dengan ikan rebus, plus kicap (ade bawang dan cili)
fuhhhh~ sedap beb..
thank u to mama sebab bagi idea yang bernas ini.
aku rase cam nak pindah kat rumah beliau..hehe
lapa je bertandang.
huh~
jenis tak tahu malu betul!
ok
sudah.

pagi tadi, macam biasa lah.
bangun, bersiap, solat,
kemas2 katil dan terus gerak ke sekolah tercinta. heh~ -_-

eh, macam ade tak kene je kan.
radio?
dah pasang
aircond?
eh, sejuk semacam dah ni
erm..
ape lagi?
oh...
hari ni lupe nak kunyah gula-gula getah.

sambil membuka dashboard,
aku capai botol chewing gum tu
ambik sebijik
selamba je...
kunyah
kunyah
kunyah..

segarnye mulut..
manisssss~~~

eh..?
laaaaaaaaa...
kan aku pose ari ni????

sambil tangan cepat2 keluarkan chewing gum yang dah bergumpal tu
ish, nak letak mane ni?
cubaan mengoyakkan kertas berjaya
gumpal
gumpal
gumpal
.
.
.
camane aku boleh lupe ni?
nak kumur dah tak boleh
kelajuan Ramos mase tu 110km/h
takpe la kot.
bukan sengaja.

hehe
ingatkan time muda2 je macam tu
hehehehhe~
nasib baik ingat..
kalo tak,
pagi2 tadi aku da pegi breakfast kat kantin skolah yang mahal tuh!

hari ni nak masak ayam masak asam pedas.
cubaan meminta resepi dari kak sawal, kawan suami
tak berjaya
maknanya aku kene google
thank makcik google
harap2 berjaya!

*tak cantik btol gamba makcik google nih*
ok.
nak masak.
bai!

p/s: nasib baik tak batal pose aku~ lalalala~~~

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?