cerita mase kecik

dulu, mase kecik2 pernah dengar cerita pasal dajal tak?
hmm..macam molie, name pon budak2..kalo dengar name dajal tu memang ade satu perasaan yang susah nak diungkapkan...lepas tu, dengar cerita yang kalo azan dah jarang berkumandang, nanti dajal yang dah tertanam kat bawah bumi akan ade chance untuk menggali dan muncul atas muka bumi...siyes...itu sangat menakutkan...sebab dah terbayangkan bijik mata dajal yang sebijik tu...
jadi, bila tak dengar azan berkumandang setiap waktu yang sepatutnya akan rase pelik dan takut...
ish..mesti dajal dok tengah korek tanah ni...cepat la azan...
bila dah besar ni..molie baru teringat balik cerita zaman kecik tu lepas dengar ceramah yang diadakan kat sekolah jumaat yang lalu..
ustaz tu bagitau..
angkasawan negara kita, dato SMS memberitahu dalam satu talk beliau, semasa di angkasa, beliau terdengar laungan azan yang tidak putus2 dari bumi...dan bumi kelihatan sangat cantik dari angkasa lepas...
ye..sangat kagum bila tahu, azan tidak putus berkumandang...(maybe org lain dah lame tahu)..
kiranya molie baru dapat ilmu baru lah ni...
dan, search kat youtube mengenai perkara ni...



bila molie tanye suami tadi, dia kate yang dok kat dalam bumi tu yakjut dan makjut..hmm..name ni pon menakutkan...sape2 ade pengalaman atau tahu mengenai cite2 ni...meh la share...if molie silap, betul kan neh...

regards,
molisa

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?