semalam dan hari ini punya cerita

haih~ panas
semalam hujan dipetang hari..bukan ditengahri..
panas-panas macam ni, layan kalau dapat sirap limau ais ni~
tapi macam biase la..nak buat tu..ala-ala malas banyak sedikit..
baru lepas ym dengan kawan adik..borak2..perghh..kat sane (korea) tengah winter..
sedap tu...free-free je boleh wat ABC spesel..hehe..
lupe plak..dalam peti ais ade ABC semalam...haha..
erm~ semalam ade tugas, amik adik kat hentian serdang..diamanahkan oleh mama kerana beliau dating dengan papa..hehe..so..da fetch adik..bawak adik g makan, sebab dia da stuck in that bas from JB-SERDANG 6 hours~!!
siann adik kannnnn~
we decided bawak adik makan kat RIANG RIANG..nearby rumah kami lah..selambe je oder ni..ok bang, bagi chicken chop, rojak buah, ABC, nasi goreng pataya dan air suam~! cewahh..oder..haha
so, saye pon bertanye kepada suami terCINTA..

dialognye:

saye: 'sayang, sayang belanje kan?'..hehe..(ayat biase la nih)..

My Sayang: "eh, papa ade sikit je, sebab kan bagi mama rm150 semalam?"

saye: 'erk...mama da belanje duit tu..tadi p pasar lupe nak cucuk..huuu~ (sambil cek purse)

My Sayang: "ok..takpe, papa g bank jap" sambil beliau berlalu..

Saye : " adik..do not worry k..hehe..makan je..lalalala~ (tanpa perasaan gusar)

tetiba, phone berbunyi...
" ye papa, ape?? alamak,..camne nih? erm..cukup kot...(sambil menjeling kepada abg yang masak chicken chop)
"ok..ok..papa dtg sini je la..takpe..its okay..kite cari another bank pasni.."
dalam hati..nasib baik abg tu terlupe chicken chop yang saye pesan tadi..hakhakhak..
LEGA~
atm sume kehabisan duit malam tadi...maklum la raya cina kan...perghh..gila kentang la..hehe~
moral of the story, sile cek purse anda..dan jangan BOROS ok ~!!!!
(semalaman my sayang merajuk..adoii..)
****************************  END *****************************

ok...ni geng2 yang kuat tidur kat rumah ni (termasuk sayangku..) tapi gamba makhluk berbulu ini sahaja lah ye...lain2 simpanan peribadi (tettt~!!)

~gaya bebas~
ok..next gaya
                                            hey~!! no camera plisss~!!!
                             ok..sedap nye mereka ini tidur..jeles nye tengok~

sedap betol tido!
adik gak yang sopan..
ni bukan adik yang saye amik kat hentian serdang semalam tu tau..hehehe..

regards,
cikgu molisa best~!

Ulasan

ieQa sWetLuv berkata…
wahh sgt comey meow2 kamoo hihi =)
mOLLie berkata…
kucing jumpe ni ieqa...sayang sgt2 ngan mereka nih...hehe..

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?