routine

Alkisahnyer....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
selepas kemalangan itu...
molie kene gerak sendiri ke nilai...i mean...public transportation...gilo~ memang gilo..
nak je dok menumpang di rumah kawan, tapi hati ini tidak sampai hati nak meninggalkan sang suami dirumah...walopon cuma 2 malam...hmm..sape nak buatkan air milo yang terlebih susu tu? sape nak goreng2 makanan, incase sang suami lapar dikala malam menjelma... takdak orang lain dah....ni dia...sang bini ni lah...
siyes...mase mule2 kawen dulu, rase geram gak...asek i je kene masak..tapi, bila dia dah naik 4 kilo hanya makan beberapa kali je masakan ku...terus rase, heh~ i masak lah...ape salahnye, dapat pahala tuuuu~

***** eh...ni nak cite pasal perjalanan hari ini lor~~~

jap..sebelum tu, ni dia, mr Ramos...huhu.. ( =_='')




**tu dia**
bagi molie...kemek camni, calar kat atas bonet tu...sangat2 menyedihkan, sebab ni my first car yang hubby bagi..ramos ni, tak sempat dibayar bulanan lagi...dah macam2 dia kene...mungkin molie ade wat silap..atau buat perkara tak ikhlas...Allah bagi warning....ya Allah...
bende ni berlaku, lepas berita gembira yang kami berdua dapat...kami dapat rumah sewa baru...walopon tak sebesar dan secantik mana...cukuplah untuk family kami berdua datang singgah bila datang kl...seriously, kami sayang nak jauh2 dari UPM...sayang giler ngan IPTA yang menjadi saksi cinta kami...cewah~!

** insyaAllah rumah ini akan didiami nanti**
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ok..nak cite pasal hari ini...( ^ - ^) pagi tadi, bangun pukul 5 pagi...macam biase, siap2...then kua umah pukul 5.45 pagi...thank Allah..segala2nya adalah dengan kuasa Allah...(molie je paham ni..hehe)..gerak p serdang naik BJR aka Legend..lame tak naik Legend..hehe..mesti dia gumbira ramos masuk bengkel..ceit~!!
malam sebelumnya, molie da survey awal2 dah tren pertama akan sampai serdang pukul 6.14 pagi...jadi kene sampai pukul 6 pagi, kalo tak, kene naik 2nd tren yang membuatkan molie akan LEWAT sampai sekolah!
ok, cepat2 nak beli tiket ni, terus beratur, kebetulan anep pun sampai..akceli molie ajak dia naik tren sekali...molie tau dia mesti nak join, sebab dia nak tido dalam tren...haha..tiba-tiba, sume yng beratur tu beransur blah dari mesin (sebab kaunter tak bukak lagi..kol 6 pagi....) beli tiket tu...eh...cepatnye dorang beli...sekali, nak beli nih, bersemangat, tengok2, boleh guna coins je...alamak! macam mane nih???
bila toleh belah kiri, nampak tren ke seremban dah sampai...aduh...gawat seyh!!
camne ni? hmmm...hati sudah sedih ketika itu...bincang sat ngan anep..so, kami decide, anep g skolah naik motor, molie teruskan niat suci naik tren...sebelum anep berlalu, beliau sempat pesan,
 'molie, ko g tukar syiling kat 7 E la..."
"ok"
elok je molie naik jejantas tu, tengok kaunter dah bukak...c-to-the-e-to-the-l-to-the-a-to-the-ka betui~!!!
bengang tak usah cakap lah...nasib, takpe,..belajar untuk redha hari ni, terus msg kak ijan, bagitau beliau, tak jadi jumpe kat mydin...huhu..nampaknye kene amik cab la kat nilai nanti...
6.50pagi, berjaya naik tren ke nilai...ok..masa untuk tido~
**************
jam menunjukkan pukul 7.30 minit pagi..oh~ memang sah2 da lewat ni...takpe..skolah da dekat...amik cab..takpe...jalan cepat2, nampak teksi bersidai..so terus cakap..
" pakcik, ke skolah agama nilai ye"
sambil memboloskan diri ke dalam teksi,
"berapa ye cik?"
"ringgit..."
dengar tak dengar je...
"ok"
tak sampai seminit, da sampai skolah ok..orang kate belum panas punggung ok..siyes tak sampai seminit dari ktm nilai tu..
"ok cik, berapa ye tadi..?"
sambil menghulurkan duit rm3
"tujuh ringgit dik"
bapak mahal~!!!!!!!
siyes..esok, molie sanggup jalan kaki ok...takpe la berpeluh, dapat sihat dari dapat sakit hati...gile suci muke pakcik tu..dia bantai mintak rm7 yang perjalanan tak sampai 1 kilometer okeh~!!!!
dah tu berhenti jauh lak dari skolah...molie turun dan terus jalan cepat2..hampeh punye cab...sambil menekan nombor tepon kekasih hati....
"aaa..sayang, mama da sampai da nih..cab amik rm7, mahal gilo~"
"bla..bla...bla..dan bla..."
"ok, bai"
terus naik office dan muke bersemangat sekali lagi, terus punch in..hehe..
pukul 7.36 pagi..merah kad molie..
*********
selesai perhimpunan, hari ni kan isnin..assembly la beb..hehe..
hati berasa gusar..cewah! eh, betul ke aku punch tadi ek?
ok, naik p check dan tengok kene relief kelas mane hari ni..( ",)
sampai kat office, terus amik kad tadi, tengok balik...la....salah punch kat tarikh pulak...terpaksa la punch lagi sekali..nah...pukul 8.15 pagi..merah lagi~ haihhh~
***************
ok, abes kelas pukul 2.50 petang, dan bermula la pengembaraan molie bersama helmet..haha..sebab pagi tadi kan naik Legend...kuikui..
gerak dari Nilai 3.50 petang..lame gilo tunggu tren sampai..takpe lah ...sabar yea..
ktm nilai - ktm serdang - bas rapid 432 putra permai - menapak ke rumah
haih...pukul 5.10 petang molie sampai...siyes...kebas kaki, sebab pakai kasut bertumit, kan cikgu..kene lah formal..
*********
ok..
esok buat perkara yang sama lagi..
tak sabar tunggu 13hb mac..nak cuti lagi..yeay~!!

regards,
molisa

Ulasan

mizzbutterfly berkata…
too tired la...mcm nih..
tak penat ke...???
heheheh mintak transfer sek la..
kesian u..

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?