~we have been together~

umur belog saye

Daisypath Friendship tickers
Tema Mistik Bhd.. Dikuasakan oleh Blogger.

Selasa, Disember 29, 2009

lagi 6 hari


lagi 6 hari...sobs...sobs...sobs....

penangan

....kelam kabut buat assignments...memang blur nak carik gambar nak letak dalam slaid...


siyes..


teringat kat blog budak ni...Zack kalo budak ni bley lukis...mesti molie bely lukis gak...





soooo...tarraa...ni la...

hahahaha...macam tah pape jek..

tapi berbaloi gak...harap2 anak2 murid saye nanti faham ape yang cikgu dia buat ni..

p/s: ni topik 7 dalam KHB tingkatan 1, tajuk KOMPOS..

Jumaat, Disember 25, 2009

Alhamdulillah

*Azan magrib berkumandang....

my hubby dapat panggilan telefon, mase tu saye kat dalam bilik, sebok layan adek. ade terdengar sikit2 je la perbualan...mood perbualan was so happy..:)..
bila dah abes borak, my hubby came to me n hug me sambil bercakap dalam nada gembira campur sedih...mase tu da detect da what was happened...

ALHAMDULILLAH...Syukur Ya Allah...Atas Rezeki Pemberian-Mu ini....Syukur...

okay,
sebelum ini, hubby molie kerja biase saje...sebelum kawin, dia kerja kontrak dengan UPM, di Fakulti Teknologi Makanan...post dia, kerani la..sebab mase tu degree kene hold..hehe..tak bayar yuran study...:)
alhamdullilalah, lepas tu, dapat tawaran Pembantu Kewangan (ala2 kerani la gak) kat bendahari, UPM. Alhamdulillah...dapat tetap dah mase tu.. dan lepas 1 tahun lebih, kami bertunang dan terus kahwin walaupun hanya dia je yang mempunyai sumber ekonomi yang akan menyumbang kepada keluarga ini..hehehee...(oh~ that time, molie student, buat master Recreation kat UPM gak..mase tu molie dapat elaun belajar only 4 six months....) afta that, molie cuba nasib amik DPLI~ Alhamdulillah, 2 minggu sebelum nikah. dapat offer masuk DPLI, di UPM...=) dalam kelam kabut, duit pun cukup2, kami selamat diijabkabulkan...Alhamdulillah~ again...:)

dalam masa yang same hubby molie buat part-time jadik fasi untuk kokurikulum kat upm ni...dia fasilitator Futsal..sejam dibayar rm60..okay la..hehe..:) only on weekends je..dlm sebulan ade la side income..=) tapi sebab molie bukan lah sejenis makhluk yang begitu demand...ada alhamdulillah..takde, takpe...senang kan...

setelah 2 tahun lebih menunggu kerja yang lebih baik, Alhamdulillah...akhirnya usaha itu berbaloi...ya, molie akui...dalam menunggu itu, perasaan cemburu pada rakan2 lain yang sudah pun mendapat kerja yang best setaraf dengan pendidikan mereka...betul, cemburu...dalam masa yang sama masih bersyukur...alhamdulillah Ya Allah..

lepas ni, molie dan hubby akan berpisah selama 2 bulan...semoga kami berdua boleh mengharungi hari2 dengan baik..dan dia akan start bekerja pada 17 februari 2010, genap umur molie 25 tahun....hadiah yang sangat istimewa... ( ^ ____ ~ )
buat suamiku, tahniah sayang...penantian ini berbaloi gak akhirnya... jangan putus asa, Allah sudah merencanakan kehidupan kita mengikut usaha hambaNya..
terima kasih buat Kakayu yang sudi mendoakan....sayang kakayu...=) abgbob, tq sooo much k... jasa mu takley dilupekan...siriyes~!

p/s: makcik molie pernah cakap, kalo kite sayang kat binatang, bagi dia makan dengan ikhlas, insyAllah dimurahkan rezeki....

Selasa, Disember 22, 2009

my first time..ahaks~

ok..
ini betul2 my first time..lantak korang la nak pk ape kan..
saye bermain FUTSAL untuk pertama kali dalam hidup...
sebelum ini...sayya ada tanggapan negatif terhadap permainan ini apabila yang bermain adalah dari kaum saya..iaitu kaum HAWA~!

semalam,
seorang kawan yang sama2 belajar bersama mesej di FB,

"nak men futsal malam ni? kol 9, court dekat ngan rumah kite tu" * ini bukan excatly wording dari dia la.. da lupe sbb msg kat FB kan..hehe
saye balas balik..
"nanti tanye hubby dulu, sbb dia balik arini setelah 4 ari berkursus, rendu..."
*same la..ayat ni pon tak betoi mcm that time..
tapi yang amat saya pasti dan kompem..
husband ku akan mengizinkan daku bermain futsal..sebab dah lame dia paksa bini dia ni...cume belum terbukak hati nak main..
sebab saye rase kan...kan...
yang main futsal tu...bagi saye la...
tergedik2 la...bagi saya..awal2 saye mintak mahap ok..ni pendapat peribadi..
so far yang saye tengok memang macam tu..sebab tu saye bo~layan dengan FUTSAL WANITA ini..huahuahua...lagi2 bila saye TERtengok GOL&GINCU (mak saye salu kate..ape punye tajuk daaa) makin la...Ya Tuhan...mengapa....mengapa...adeiii..
ok..
sebelum pegi main, kene isi minyak dulu la..lapar..
makan kat warung pak meden..malas nak tulis nama warong tu..~haha..
dah makan, min da gtau dia da gerak da..
so..i pon roger la..hehehe..

sampai je kat court...perghh...
ramai gak orang...adei..bley ke main ni...bley ke..
adoi....
tercarik2 mane min ni...ohh..kat sane..nampak2..(rabun sebenarnye)
sampai dekat, min ajak masuk court...weee...
~gemuruh jiwe~~~

ok..masuk2, saye request jadik keeper...~bajet..tanak lari sebab baru pas makan..huahua
oh..sebelum start main, pilih player dulu kan..
so kami lattalilat dulu..ade dekat 6 kali la, betoi2 buang mase..hehee..
game start..dapat save beberapa kali je bola..(agak boleh tahan la)
pastu dah penat, rase macam sakit buah pinggang..
terus jatuh teruk performance...abes bolos kat 4 kali kot...
siap bley lupe...keeper boley gune tangan laaa... *sigh*

lepas tu saye tukar (tak sanggup nak bagi bolos lagi) tanak jadik keeper lagi...
mule2 tak dapat sepak langsung..gile failed sepak...tahan pon tah pape...malu..malu..
pastu kaki dah mula sakit, nak lari pun dah macam semput..
mintak bola dapat la bape kali..
bile dah tau cane game tu, dah faham baru la main ok sikit..
haha..puji diri sendiri...tapi budak2 ni main best betui...:) saye saje puji..mane tau main len kali free..huahuahua~

last2, dapat gak gol sebijik..gol pertama dalam hidup sejak 24 tahun ni...huahua..
malaysia tunggu 20 tahun nak dapat emas kan...aikk..? tetibe masuk cite bola sepak lah pulak..

ape saye rase?
oh..saye rase sangat best...hehe..
next time nak main lagi..
maybe saye main dengan budak2 yang betul2 main..
bukan budak2 gedik yang main futsal ni...hahaha...~

p/S: pas ni saye akan terus sapot hubby saye teruskan minat dlm coaching futsal..sekarang dlm proses nak bawak team untuk dapat level 3 dalam Futsal..sape2 berminat leh la contact saye..hehe..promote2..:p

Isnin, Disember 21, 2009

oh~


oh...tidak~ tidak~
hehe..
ini akan berlaku sekiranya saye ditinggalkan keseorangan dirumah..
bajet la nih...
ahh~ biar lah..
muke saye..saye punye suke lah~ *berlagaks
ish..ish..
akceli.selendang hijau tu adalah pemberian
ibu mertuaku..
time kasey mama~! i luv u too~ hehehe...

oh..~ hari ini sudah hari isnin..
maka berakhirlah sesi saya menjadi seorang isteri yang mithali..
sangat2 mithali tau..
saye tak keluar rumah melainkan dengan izin suami...
perghh...cobaan...
saye ingatkan mudah untuk berbuat demikian..
cubalah nanti..~

oh~
lupe nak promote..
lens yang saya pakai dimata *ofkos la kat mata kan~
adalah dari GeOLens..best~ best~ selesa dan boleh ubah sedikit penampilan kite..
siyes..beli la..murah dan sangat2 berpatutan...hehehee~~

oh~
saye dah tatau nak bebel ape lagi...
saye harap semua suka..
tak suke tak apa..
its ok, its orait..
go go molie ,,
FighT, fiGht, figHT~!!!

da~
Posted by Picasa

Ahad, Disember 20, 2009

congratulaition~

salam semua.. ( " ,)





semalam one of my friend dah pun selamat dikahwinkan..hehee..


Alhamdulillah...happy for you..hehe..





all my friends go to the wedding, but me stuck at home with ...........................


haihhh~





harap2 kawan2 saye yang da plan dengan saye awal2 tu did not get angry with me..


i am sorry guys.. truly sorry...hukhukhuk..





ape2 pun u guys had fun rite..?


okay, ni gamba curik from my friends..sori amik tak bagitau..but credit to her la..hehe..


fanna...i amik gamba u...hehehee..:p


anyway..congratulaitions kayh..:) for both kasha and hairazi...=)

semoga berkekalan abadi from me, hubby n gegirl...hehheeh~

Jumaat, Disember 18, 2009

10 things i love about him



erm...sorry..update blog terus menerus...
oh...saYe betUL2 rEndU kan dia..
kenaPe..?

kalaU diRumah
beLiau sangaT KuaT menyaKaT saya:~
bila dok sorang2 ni..terfikir..,macam mana satu hari nanti..bila tiba saat PERPISAHAN ABADI itu...adakah kuat saye menghadapinya..
aaa..tanak pk...tanak pk...~

beberapa perkara yang saya rendukan dia...(padahal baru 12 jam berpisah ni)

1) suke geletek saye, bila saye kate tak suke, sebab geli (ade satu sampai menangis) dia akan cakap, setiap sentuhan itu ibadah..dapat pahala...,
2) bila sudah selesai breakfast@lunch@dinner@supper dia akan kemaskan sisa2 dan basuh pinggan mangkuk~
3) bila magrib, kalau pulang awal ke rumah, solat jemaah same2, kalau lewat sedikit, dia akan ingatkan waktu solat pada saya..erm..
4) saya basuh baju, dia jemurkan, da kering dia angkat, saya lipat dan same2 simpan elok2...huhu..saye sudah RenDu..
5) dia suka menyanyi..haa..dia guna melodi lagu dangdut ape tah..blablabla...tapi liriknya tukar kan ke.."mama yang cantik, papa yang gebu...blablabla.."...
6) satu lagi..baru perasan minggu ni...kalo dia penat sangat dan tido, dia boleh sleep walking...huhu..bahaye nih..bahaye..sekali malam2 tengah tidur boley plak keluar pegi dangdut..haha~ joking2..jauhkan la Ya Allah....
7) kalau saye memasak didapur yang cinonet tu..dia akan pura2 tanya..."mama buat ape tu...?" padahal dia tahu saye sedang masak untuk dia...(~ __ ^)
8) sekali dia mengadap main football manager (saye tatau game ape sebenarnye) boleh sampai tak makan...huhu..saye pon layan main ps2 sorang2..pastu bosan..ngadap FB pulak..hehehe..:p
9) dia suke curik selimut saya~!!!!!
10) kerana dia adalah DIA sejak 5 tahun yang lepas..sayang sangat2 kat dia...ohhh~

air mata nak menitis ni...baru tahu apa itu perasaan bila berjauhan..wahh...boleh ke dok jauh2 lepas ni?? erm...haihhhh~

sayanG..
jage diRi diSana ye..
kalo bOleh..carik la Line maxis tu..huahuahua..
ape daa UPM...anta g kursUs kat cerUk takde linE..
kang i g pasang Line 7 baru tau~!
cepat2 Balik~!

missing u...waaaaaaaaa~~~

mimpi ngeri

pergh~


ni malam pertama (bukan malam pertama yang pengantin baru tu okeh) akan tido sorang kat rumah ni...


siyes, macam takot sikit..


bukan ape, seminggu lepas berkongsi pengalaman dengan seorang sabahat mengenai makhluk halus..kisahnya beliau diganggu dengan mahkluk ini dialam mimpi.. tujuan makhluk tu nak halau beliau suami isteri dari menghuni rumah itu...paham dak..?


sejak berkongsi kisah tu,


tiap kali molie tidur, mesti terganggu..siyes..takot beb~!
maybe bende2 ni molie terfikir2kan dan terbawa2 dalam mimpi..harap2lah~
bukan apa...
ini dah 2 malam mimpi yang agak tak best!


1st mimpi yang menganggu tidur molie ialah gangguan haiwan..


binatang tu macam ketam tapi dia lembik2 macam katak pisang atau katak minyak..takpon..bila ketam kawen ngan katak...so...jadik la binatang tu...


yang dalam mimpi mengerikan la sebab cam real kan...huhu..bila terjaga..dah takley nak lelap...huhu..bintaang ni dia akan gigit kite tau..macam ikan pirana atau lipas...eiiii~!


cite mimpi tu ala-ala macam binatang ni tujuan dia nak hapuskan manusia...ooo..tapi takde hero la..sebab dah terjaga..


hari kedua mimpi lak...tatau nak describe mcm mane...memang takut sampai hubby molie yang kejutkan dari tido..dia tanye ''takut ape..?'' huhuhu..entah..molie pon lupe apa yang ditakutkan dan tak boleh nak cerita...adeiii..


memang tak boleh nak lelap mata ni, hmmm..last2 amik bantal dan letak atas dahi dan tutup mata...


lega...sedar2 dah pagi...heheehe..
harap2 malam ni takde mimpi ngeri lagi...tak sanggup rasenye nak alami mimpi itu..
pernah juga time tido, mimpi TERlalu ngeri sampai air mata mengalir....
macam2 la...

Khamis, Disember 17, 2009

Salam Maal Hijrah



::..Doa Akhir Tahun..::




Bismillahirrahmanirrahim...
Segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad Sallallahu 'Alaihi Wasallam, ahli keluarga, dan sahabat-sahabatnya.
Ya Allah, telah berlalu setahun dalam hidup kami. Sesungguhnya Engkau telah menganugerahkan kami nikmat-Mu yang tidak dapat kami menjangkau kehebatannya. Engkau telah memelihara kami daripada keburukan yang tidak mampu kami menolaknya. Kami telah melakukan dalam tahun tersebut perbuatan dan amalan yang Engkau Maha mengetahui baik dan buruknya.
Ya Allah, sekiranya amalan tersebut bersesuain dengan ketetapan-Mu, terimalah dan catatkannya sebagai amalan soleh kami di sisi-Mu. Dan sekiranya amalan tersebut berbaur dengan sifat riya', ujub, dan menunjuk-nunjuk atau kami lakukan perilaku dosa, kesalahan dan keinginan yang buruk, maka kami pohon pengampunan-Mu dan tutupilah segala keaiban dan kesalahan. Kurniakanlah ke atas kami kelebihan dan keluasan sifat pemurah-Mu. Itulah kemuncak permintaan dan doa kami.
Ya Allah, sesungguhnya telah datang kepada kami tahun baru setelah kami meninggalkan tahun ini sebentar nanti, kami tidak tahu apakah yang terkandung dalam pengetahuan-Mu mengenai diri kami. Kami jahil ke mana arahnya penghidupan kami di alam maya ini. Harapan kami agar Engkau membuka lembaran tahun baru ini pintu taubat yang jujur dan tulus untuk kami, yang tidak berakhir dengan kekufuran dan kesesatan. Dan Engkau kurniakan taufiq kepada kami pada tahun ini untuk melakukan amalan-amalan soleh yang Engkau redai, kehidupan yang murni yang Engkau rahmati.
Ya Allah, peliharalah anggota kami agar melakukan ketaatan kepada-Mu. Peliharalah hati kami agar dipenuhi dengan kecintaan. Lapangkan hati kami agar dapat kami mendekati-Mu seperti mana Engkau telah lapangkan hati hamba-hamba-Mu yang soleh. Jadikan kami di antara orang-orang yang menepati janji dalam menjalankan hak. Jadikan kehidupan kami sebagai saksi yang benar terhadap setiap amalan seperti mana yang Engkau syariatkan kepada kami, Wahai Tuhan Yang Maha Pemurah, Yang Maha Penganugerah..


semoga apa yang sudah dilakukan sepanjang tahun ini akan diperbaharui dengan yang lebih baik..:)


maka, setelah itu, kita sebaik-baiknya membaca doa awal tahun pulak..hehehee..:p


::...Doa Awal Tahun....::

Maksudnya:~
Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.
Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.
apa yang baik datang dari Allah...yang buruk itu dari molie jua...
P/S: main ps2 pon sedap gak nih..heheeheh..~

Rabu, Disember 16, 2009

tukar, tukar~

salam semua...
harini nak tukar sikit cara...sudah terbiasa dengan yang biasa..apa kata kita tukar sedikit...tukar ape tu..??




ala...bukan bende besar sangat sangat pun...biase2 je...




hish, tukar ape nih..???




ala..takde pape lah...tukar gaya je...




oooo..pesyen eh..? eh..takla..bukan..bukan...








heheee~ bengang je..:p




takde pape lah..




saje jek...




tengah menunggu turn nak MT...soo~ layan la menulis bende2 ni...










rileks la...jangan la marah2 ok...cube tengok meom ni...muke cam garang kan...tapi tetap comelkan...:0






ok..sambung balik...nak sangat berubah...or bertukar kepada yang lebey baik sebenarnya..itu sahaja...hati lebih ikhlas, lebih berfikiran positif (selama ni tak berapa nak postif) huhuhu~






bukan ape...bila review balik n muhasabah diri..terasa sangat2 kekurangan, sangat teringin untuk berubah...erm...






sebagai contoh kan...kita bersahabat, berkawan...kat luar, senyum2, hai hai, bai bai,,,tapi bila main dalam hati...siapa tau..? hanya empunya badan dan Allah je...






itu sebagai contoh ok~






untuk berubah ni, kita kene la berusaha dan berdoa, kemudian tawakal...






jadi kat sini nak letak sikit doa sebagai panduan kita semua...:)







Doa Pembuka Hati
Ertinya: Ya Allah! Lapangkanlah hatiku dan mudahkanlah urusanku, lancarkanlah lisanku agar mereka mengerti perkataanku.





yang ni khas untuk kawan2 yang akan mendirikan dan yang mendirikan rumah tangga~

Doa Bersetubuh:~



Ertinya: Dengan nama Allah. Ya Allah! Jauhkanlah kami dari syaitan dan jauhkanlah syaitan dari anak yang Engkau kurniakan kepada kami.



okey..selamat mengamalkannye..hikhik~

ceria2 selalooo~ daa~



Ahad, Disember 13, 2009

the routine

hye~!


pagi tadi bangun sedikit lewat..so, mandi, kemas2 rumah sikit (sikit je), basuh bekas makanan gegirl, letak makanan baru, air pun tukar baru, bersihkan kotak kumbahan gegirl..isshhh..busyukkknyerr~ sayang punya pasal lah ni...


jam dah pukul 10 pagi...erm...kene start defrost ayam, sat lagi boleh start masak...masak kari...adeii...itu peberet suami..molie tak hebat memasak...setakat ade rasa..ok la...tapi suami selalu puji molie masak sedap...iye ke..? entah...hehehe...tapi setakat 5 bulan dia hidup bersama molie...beratnya dah bertambah...dan kawan molie ada tegur yang suami da makin tembam....semoga suami happy dengan molie..hehee..


tadi, basuh semua berkaitan bilik tidur..baru lega sikit semua dah ganti baru...hehe...masak pun cincau2 je..jadik pukul 11 dah siap dan kami terus makan tengahari...nyumnyummmm~



* ini bukan gamba sebenar ye*


makan pulak ngan tempe goreng...sedap jugak nih...hehehe...sedikit kicap...aahh~ sedappp~lepas makan, lepak2 kejap.. tengok tv..ape cite la aku layan ni...last2 melekat tengok aksi :Redah Kasi Pecah: sakit perut gelak dengan aksi peserta2 nya...walaupun game show ni macam tah pape, tapi macam ade info jugak sikit2...bagus lah..anak2 muda suka jenis macam ni untuk ditonton...yang baik tu, amik la sebagai teladan.. peace~


Lepas solat zuhur, siap2 nak pegi tengok anak2 kucing...dah petang ni..ape kaba la ngan dorang tu...harap2 tak kebulur...cuma risaukan mama meom tu..takut dia yang kurus kering, pasal dok susukan 4 ekor kittens yang sangat aktif...dah seminggu jaga mereka..seronok tengok perkembangan, yang merangkak dah mula berjalan n berlari..weee~ berjaya gak molie bela dorang...ini baru seminggu...ish..ish..ish...pasni, macam susah nak balik kampung...sebab sape nak bagi kucing makan...adoiii..takpa2..dapat pahala....hehehehe~


baru je lepas panjat pokok manggis (suami panjat pulak kali ni), banyak jugak dapat ni...yeayyy~ sekali pokok rambutan pun berbuah..yess...nak itu jugakkkk~ lahap...lahap...buruk perangai (jangan tiru aksi ni ye adik2)..abes kami digigit nyamuk..berbitat-bintat dah ni...nyamuk yang berbelang tu...bahaye....


*ni la nyamuk tu*

hari yang seronok..malam ni..takde program..just lepak2 dirumah..kalo keluar pun tatau dah nak lepak mane..berhoye-hoye dirumah cukuplah rasanya...kesian gegirl, selalu sorang2 kat rumah..ape boleh buat...belum punya kenderaan bertayar 4 lagi..eeiisshh...sabo...sabo...:p

esok da hari isnin...aiyyaaa~~ saya sangat malas..opss~ mane boleh malas2 sudah ni...lagi 18 hari nak masuk tahun 2010...ape la pencapaian daku selamat setahun ini ye...hmmm....semoga ade pemeringkatan..sedikit pun takpe...asalkan ada dari takde..betui dak..? hehe..kepada mereka2 yang menyambut birthday bulan 12, selamat hari lahir...hehe..tibe2 lak..takde kene mengena...sekian sahaja bebelan molie pada hari ini..esok lusa bersambung kembali..dengarkan lah lagu ini ikhlas dariku untuk semua..hehehee....





p/s:lagu ni macam best...kalo layan lame2 boleh menitis air mata gue~

Sabtu, Disember 12, 2009

KENANGAN LALU

untuk semua...terimalah...lagu ini..~
lupakan lah kenangan pahit, kita bina hidup baru...:)

Rabu, Disember 09, 2009

meom lagi~

Assalamualaikum...
jam di lappy menunjukkan 9.59 malam...keseorangan sebenarnya..jadi, mengarang lah saya disini..:) ditemani gegirl yang sudah makan vitamin dan ubat cacing..tetapi dia masih aktif..ubat tu tak bagi dia mengantuk rasanya...hehehe..
pada isnin yang lalu..seperti biasa, saya ke kelas, tapi Dr tiada, jadi saya dan kawan2 yang kelapran ni, ke kafe untuk menapau makanan..:) sedang kami berjalan melepasi (ayat ni betui ka dak ni..?) sebuah kereta jenis pacuan 4 roda..saye menegur kereta itu, kerana nombor plat nya cantik...#$%3585...:) tiba-tiba...
meom...meeeoommmmm..mmeoooooaammmm~~~~
makin kuat bunyinya..ape lagi, macam area kereta tadi...maka, merangkaklah kami bertiga melihat ke bawah kereta...loh...mane kucing ni...intai punya intai..nahhh...kat celah2 enjin kereta beb~! adehhh..kene amik ni...kalo tak....mau arwah ni....
so...kawan saye pun seluk la sambil keluarkan seekor demi seekor...:) cumel~!
dan busuk..haha~
siyes..comel...seekor kaler oren putih.......seekor lagi putih, ade tompok2 hitam dan oren..haaaa..ni lagi kiut...~~!!!
kalo boleh memang nak jaga...:) tapi itu zaman bujang...sekarang..apa2 kene minta izin..hehehe
lagipun, kat rumah dah ade gegirl...so..terpaksalah tinggalkan di pejabat sahaja...
sampai di pejabat suamiku..eh...ade meom comel jugak..tapi ade mak...ohh~! bila saye belek2 mak meom tu...rase sangat gembira...sebab mak meom tu ade susu...yeayyy~! Alhamdulillah..lega sangat2...saye takla kene susah payah datang opis awal2 untuk susukan anak2 meom tu...:) tapi, mak meom nak ke bagi meom lain tu nenen dia..? ish..kene try ni...so..saye pun suakan meom2 kecik tu kat nenen mak meom....sekali lagi....yeayyyy~~! Alhamdulillah...mak meom tu sudi...:=)...so...lebih mudah la tugas saye..
tapi...tiba2 mak meom tu lari...dia sakit agaknya...dia tanak susukan....ishh...serabut pulak...
ok....tak paksa...tak paksa...kalo mak meom nak....mak meom susukan neh...sambil saya usap2 kepala mak meom tu...saye panggil mak meom tu sayang..
hari selasa..perkara yang sama saye apply kat mak meom tu...alhamdulillah...tengahari tu, bila BONET&TAYAR nangis, mak meom tu berlari-lari anak dan susukan....sweet sangat2~
hari ini, oh...lupa nak beritahu, mak meom ade 2 ekor anak meom yang sangat comel...nama KAKAK & ADEK...dua2 betina..sangat playfull...seronok tengok meom2 ni bermain...harini, sume da macam satu family..happy sebab dapat tolong meom2 tu...semoga meom2 tu pun happy saye jaga mereka...( ^ _ *) V

~kawan-kawan blog yang comel dan hensem~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

jeng jeng jeng

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign