Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2009

letih..

ye..saye letih.

itu sahaja~

Hooraaayyyy!!

hehehe..ape yang seronok sangat tu??

UPM cuti okayh..hehe

tapi seminggu je..cume...macam mane ngan ladang2 kami tu??

seronoknye..akhirnye dapat gak merehatkan diri..sejak kawen blom pon sempat berehat...ngan kelas yang pack...huhuhu..

kepada sume kawan2 DPLI SP...selamat bercotiiii!
assgmnts jgn lupe siapkan yeaaa!

keletihan

Salam semua...

haih~ mengeluh sekejap..bukan apa...memang ni je masa nak mengeluh..
sejak kelas dah mula ni...macam2 hal lah nak kene setel..
medical check up sampai nak kene buat dua kali...duit pun keluar..
abes kelas bukan boleh balik umah bermalas2...kurang2 kene tunggu sampai pukul 5 petang..kalo si suami buat OT...ape boleh buat..tunggu je la..dan siapkan assigments yang tak siap lagi...

ni pun tengah tunggu dia msg...kalo dah setel keje dia, baru boleh balik...
masak pun, kadang2..bukan malas..memang tak sempat...kang kalo masak telur je, kesian pulak kat laki saye...:(

ingat senang ke kawin mase tengah belaja...nak tau..rase lah sendiri..kalo dapat suami yang boleh bertolak ansur..ok..:) kalo yg jenis payah tu....paaayyyyaaahhhh nak cakap..:p

Alhamdulillah..tak banyak bende yang merunsingkan, kawan2 pun okay..cume kadang2 penat bila dah lame tak mencangkul...batas da siap..esok akan mula menyemai benih...smoga tanaman kami berjaya!

kesian kat Tatam...kat rumah sekor diri..mesti tengah …

Syukur

Imej
So.... this is my Husband, Mohd Khairul Azlan Bin Mohd Zaidi..:)

status terakhir

selamat pagi.

pagi2 saya sudah mengadap...haha..
hari ini hari terakhir saya menggunakan panggilan CIK..hehe
semakin dekat, semakin kalut ngan persediaan untuk hari esok..
inai pon saya tak g beli lagi...saya pening dah ni..

semalam, saya balik, ada banyak sangat bunga hidup...
oh...uncle seblah bagi...jiran saya ni menetap di cameron, smlm dia dtg sbb nak bagi bunge..
terima kasih pakcik dan makcik yang jarang2 saya temui itu.

kerusi pelamin pulak, mcm cacamerba..tapi asalkan ade..sudah cukuplah...atau mak saya nak g tukar balik kat kilang jati kawan dia tu..? (promote kat sini..)

dan semalam jugak saya dah pegi try baju dan amik semua aksesori yang dorang berikan..pastu ngade2 nak tambah itu ini...duit pun keluar lagi... (T_T)
alamak! tanjak tertinggal..haha..takpe..esok2 la amik..keris yang saya dapat..alahai kuntutnye..saya ingat nak guna keris betul...demandnye saye...ahaks~

semalam lagi, khemah juga sudah dipasang..kesian tgk mereka memasang dalam keadaan hujan renyai...takpe pakcik..duit …

::::wishlists::::

erm...mama told me to make a wishlists (betulkan english saye kalo salah okeh)

erm..lagi 4 days nak tamatkan zaman bebujang ni..hehe..
sempat gak jumpe org2 penting sebelum status bertukar ganti ni..hehehe..
sebetulnya, org asek tanye..molie nak ape? hadiah ape nak..?
ngan mama molie dah mintak vios papa..tapi bak kate kinah..melampau lah tu~
so..tggl kenangan demi kenangan je la nak dapat vios tu (bajet dapat ke..?)

so..this is my wishlists for my wedding presents (~_^)

::peti ais:: dah dapat
::blender::
::set panggang memanggang::
::satu set pisau:: ye, molie gile ngan pisau ok.
::oven:: molie nak belajar baking..:) blh buat bisnes nanti
::microwave:: sape nak bagi nih?
::jam loceng:: sape bagi tu sila lah letak kat kad nama dia ek..bukan ape..nak say thanks.
::set memasak::
::mesin basuh:: tahap melampau dah kembali..

ape lagi ye yang orang bagi sebagai hadiah...?

::pakej bulan madu...?:: hahaha
::baju hujan 2 pasang same kaler::
::helmet pun 2 bijik:: hahaha..
::pakej buat bracess....?:: kahkahkah~

adoih...

rase mcm nak balik je ipoh..

ponteng seminggu classes...boleh tak agak2..?

huh..haih~

resepi ibu saye

Imej
*mula2, gaulkan garam, tepung beras,air*

*keledek yang dah dikupas..cecewah..abaikan lebam2 tu*

* ramuan pertama tadi campur ikan bilis sikit*

* keledek potong jejari*

* masukkan keledek ke dalam ramuan tadi*

* untuk lebih rangup, masukkan sedikit kapur..sikit je*

* gaulkan, warna akan jadi lebih menarik*

* goreng*

*hasilnya..abaikan yang hitam2 itu, itu kesukaan ibu saye..hikhik*

borang nikah : submitted!

Imej
perghh...ingatkan garang giler..rupenye baik dan kelakar tok kadi tu..ape2 pun..semuge hari kejadian berlalu ngan aman dan sentosa..maybe akan berlaku pertumpahan air mate..

uhuk..uhuk...syahdu...