Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2009

its hard..yes..it is..;'(

sekarang dah masuk subuh kot....hmmm...
cant sleep...:'(

ya Allah...nape lah mcm ni...
let it go je lah..
nape nak ngs2 lagi...
it happened..takley nak turning back dah..

mmg...mudah untuk other peoples tuk kate let it go...
tapi..bagi molie..it was hard..
SANGAT SUSAH..

sikit2 nak nangis..sikit2 nangis..
banyak sangat kenangan..
banyak sangat kasih sayang..
banyak sangat ragam...
banyak sangat yang dah terakam...

kuatkan hati...
kuatkan semangat..

macam molie tak redha jek ape yang berlaku..
pasal kawan2... molie boleh konsider..
tapi..
bila bab2 pet ni...
meleleh hingus...
mate bengkak...
sakit perut..
rase nak muntah..

unhappy..

tatau sampai bile...

may b lame...
amik masa...

susah..
molie susah hati..

sangat susah hati..:'(

*sambung nangis lagi.......mama sayang kamu, tomokcik!

better left unsaid

hari ni...bad thing happened. just this morning...felt soooo sad...i cried for hours..but, it never returned him again...never felt like this before...never love like this before..never miss like this before...got msg from a very2 good frens....i cried again and again....

never felt too attached with no one before...but i attached with him...

before burried him, i kissed him..smelled him for the last time...kain yang last dia pakai..molie tanak basuh..nak simpan..nak cium bila molie rindu dia...

and....i cried again.........

RIP my dear tomok..30 may 2009

aksi tomok!

hehehe..ni time dia minum susu..lapar sgt2 la tu..hehehetomok da makin sihat dah!

molie layan tag...hikhik~

1. Apa perasaan sekarang?
-mengantuk...sebab kene jait manik..datin nak bulan 6 nih..huhuhu~
2. Saya nak makan
-bende yang buat saya kenyang dan bertenaga! yeah~!
3. Saya tak suka
-buang mase...hehe..padahal salu jek buang~
4. Impian saya
-banyak sangat..tidak cukup ruang di sini~
5. Haiwan yang saya tidak suka
- saya sukakan semua haiwan..saya tak suke serangga..iaitu LIPAS~ benci!!!
6. Saya Harapkan
-saya sentiasa dirahmati dan sihat2 selalu..hehe
7. Jika boleh di putarkan masa..
-saya tanak putar..saya suka keadaan sekarang~
8. Saya pada 10 tahun akan datang...
-masih menten ngan bentuk badan sekarang~lalalalala~
9. Handfon saya adalah sebuah...
-ciptaan dari LG..life's Good..hehehe
11. Saya pernah bercinta sebanyak....
-tak banyak..orang cintekan saye ade lah..hehehee
12. Saya suka pada...
-photography,animals & music (same la ngan ko ajaq!)
13. Kawan-kawan saya...
-sume dah keje..saye nak keje gak!
14. Pernah dikhianati?
-pernah.
15. Apa yang anda hendak lakukan terhadap orang yang mengkhianati an…

Interview

petang ni..kol 2 ptg, di ukm, ade interview..

dapat ke tak...rezeki Allah tentukan..:)

good luck to myself!

tOmok SakiT...;'(

tomok sakit

ibu saya tak sihat..:(

Imej
esok da balik serdang..:(
ibu molie demam,selsema,sakit tekak...hmm..
sedey lak nak tinggalkan dia..

alang balik esok petang...so dia kene jage ibu...

hope ibu cepat2 sembuh n kuat balik cam dolu2..

:(
ibu kua dari bilik doctor..dapat MC untuk sehari..ibu cuti esok..yeay!

teman tidur

Imej
ni lah teman tidur molie...waa...ade ke dia bawak lipas malam tadi....eiiyuuu...tapi takpelah..sebab dia cantik,hensem bergaye..molie maapkan dia..pagi tadi molie lepak2 lagi atas katil...dia tetibe datang, naik atas katil n menyandar kat kaki molie..waaa...sayang gemok!! ini lah rupe dia tengah tdo...syokkk je...manje sangat2 lepas Sibun dah kene amik ngan orang lain..Sibun hilang tanpa kesan...kadang2, Gemok ni mencarik gak mane sibun...sian gak tengok dia..
hehehe..amik dari arah molie..:)


ni lah Gemok..dia jantan okay..kat belakang tu mama dia..Comel nama mama dia..dah makin gemuk n gebu skang mama dia tuh..:)

ade ke?

Imej
semua orang pasti ada binatang yang dorang sangat suke.. tak pon, bila tengok binatang or haiwan tu, mesti korang kate kiut..comel.. bagi molie.. binatang yang paling molie suke ialah.. K A T A K ada kisah kenapa molie sukekan katak ni.. mase kecik2, molie mangse buli.. molie memang kene buli sampai nangis2.. satu hari, masa main bawah rumah (zaman dulu kan rumah tinggi2 sikit) so, molie jumpe satu binatang ni.. bila molie tangkap je..dia diam je.. pastu molie bawak g skolah kalo tak silap.. budak yang biase buli molie tu.. dia takot ngan katak rupenye.. so satu hari dia tak buli molie.. sebabkan katak ni.. molie dah tak dibuli lagi.. haha.. molie plak buli budak yang buli molie.. aaa.. faham ke cite molie ni? hikhikhik.. ingat lagi, masa hujan kat kolej. molie g tangkap katak, pastu bagi kat kakas.. sian kakas, dia takot katak..hehe.. aa..satu kejadian kat melaka.. ada sekor katak tu salu masuk umah n berak2.. berterabur tahi dia.. mula2 tak sanggup.. tapi dah geram sangat.. molie amik marker 3 batang, kaler merah,hij…

tOmok

Imej
Ini dia kitten baru molie... my TomOk.. nape tOmok?? sebab tOmok menang OIAM.. hehehe...

the late Lenie...:"(

Imej
....Lenie.... ...dia dah takde... ...actually tatau sakit ape... ...tetibe dia lemah... ..longlai.. ..pastu dia tak bagi respon ape2 pun.. ...dia nyawa2 ikan... ...pastu molie tatau nak buat ape... ...molie nangis je... ...molie gosok n cium dia... ..molie just hug dia.. ..and molie redha kalau dia nak pegi.. last, molie letak dia kat perut molie, ..molie tatau banyak mana air mata molie mengalir.. pastu...Lenie hembuskan nafas dia yang terakhir... ..perut dia dah stop denyut2.. ..mulut dia terbuka sikit.. ...Lenie senyap je... ..molie amik penyodok kecik, nak gali kubur Lenie.. ..molie nangis lagi.. ..abg benggo pon datang rumah makcik molie.. ..dia tolong galikan kubur Lenie.. ...masa tu air mata molie macam hujan... ...hingus leleh2 je... dah siap gali, ..kami letak Lenie dalam tu.. ...kambus... ...sunyi je suasana... Lenie dah takde... padahal, petang tu dia aktif giler.. tatau nape Lenie tetibe sakit.. ..molie sayang Lenie.. ..tak sampai pun seminggu molie jaga dia.. pada adik nina, thanks sbb penah jagakan Len…

~ Johor Bahru ~

5 hari di JB..wah~ (dah kene marah ngan ibu sbb dok lame2..huhu)...
macam2 aktiviti yang Molie buat kat sane....aii..macam2 lah...seronok+letih+hepi+abes duit+demam=huhuhahahihi...
bertolak dari serdang lewat, tunggu Atul (membe molie ni) abeskan keje dia..tetiba mcm2 lak yang doc Edi mintak dia buat..takpe lah...asalkan abstrak untuk dia present nanti dah setel...(aku ni bile lah nak setel..huhuhuh~) tengahri tu, kami makan kat La'appreti (kot..tak igt ejaan dia)..dekat ngan stadium UPM tu...abg benggo belanje la...hehehe...sorang makan sesuku ayam...burrrpppp!
dah makan2...borak2...kami pon memulakan perjalanan yang agak panjang itu...driver sorang je tau...sian atul...kami berdua tiada lesen sah lagi...hukhuk..terpakse jadik penumpang gelap je la...tapi saya tidak membuta tau..saya memeriahkan perjalanan itu...abg benggo dah awai2 pesan... "aaa...nanti kite benti2 eh..." maklum la...salu naik bas je balik JB, bila naik kete, rase excited plak berenti kat R&R ni...kam…