~we have been together~

umur belog saye

Daisypath Friendship tickers
Tema Mistik Bhd.. Dikuasakan oleh Blogger.

Isnin, April 27, 2009

wedding at historical city

kenduri....berturut-turut rasenye kami mendapat undangan walimah...erm...memang dah waktunye kan..tak terasa plak kite ni dah tua..umur dah dewasa..dah bukan remaja lagi...pastu..boleh plak terselalu beli majalah remaja...perasannye lah hai~ kenduri kali ni jauh sikit la..(yang paling jauh kot setakat ni...) kami ke melaka..wah...dah bape tahun dah tinggalkan melaka..:) ~ kami penumpang~

urm...pukul 11 lebih kami bertolak ke melaka...patutnya pukul 10 pagi..tapi tatau la ape dorang buat...may be kumpulkan kawan2 yang nak pegi sekali kot...iye la..dorang ni berkawan sejak mula2 masuk upm dulu...dah lame la kawan ni...ade masa suka...ade mase frust..lagipon dorang ni geng setan..opss...satu team bola sepak...team Sawiku Layu...tah pae jek nama team..layu terus!

~ dapat kakak baru~

dalam perjalanan, kami just dengar lagu je...bagus la abg bob...lagu2 dalam kete dia best2...so dari awal sampai la sampai..kami asek menyanyi jek..tapi seb baik hari cerah..hehe...macam2 lagu kami nyanyi...tapi takde la bersungguh menyanyi..just sikit2 je lah...kang ribut plak melaka tu nanti...


~abg kimi tersenyum riang~

sampai kat umah pengantin, sedang elok je...kompang berbunyi...memang timing kami tepat btol..pengantin baru sampai...so..kami p paking n lepak makan2 kat bawah khemah...hari tu cuaca memang baik...DJ plak pasang lagu kene je ngan kenduri... lepas makan2, pengantin pon dah settle makan berada beradab..kami pon diajak lepak dalam umah...:) sesi amik gambo ler tu~


~ sesi dorang bergambo~

dorang2 ni semua pantang tengok pempuan, biase lah kenduri kan..ramai lah gadis2 cantik kat situ...bile time gadis2 tadi berposing, boleh jugak dorang ni snap sekeping dua gambar gadis2 tu..pastu dengan tak malu nya nak tunjuk kat emak...adoi...gila betui dorang ni...mcm2 hal..ade yang nak menepung tawar lah..nak itu lah...ini lah...macam2 perangai budak2 dorang buat masa kat kenduri ni...haishh...molie jurugambar tak rasmi dorang jek..huhu..gambo molie sikit je..:(



~yang ni plak siap pakai tanjak~
lame jugak kami lepak dalam rumah pengantin...yang syok nye, takde orang ganggu pun..sume menanti ngan penuh sabar tunggu turn mereka untuk amik gamba dengan pengantin...turn kami masa ni..tatau la bape lame..mcm lame jugak la dorang ni beraksi..pose itu..pose ini...hurmmmm...layankan je lah...




~abg benggo dan banner~
dah puas dah..kami minta diri lah..sbb rumah pon dah makin ramai tetamu dan kenalan pengantin masuk...bagi chance kat mereka plak..takkan kami je nak sapu abis amik gambo tu...kami pun beransur lah...sebelum tu, amik gamba kat banner pengantin lak..hehe..dah kawen dah abg kimi...:)

~ abg benggo kat dataran ok~

kemudian, kami beransur ke bandar melaka..tatau la mane dorang nak bawak g jalan2..molie ikot je..ikot driver..ooo..rupenye bawak g Dataran Pahlawan..erm..takde pape pun..sbb elaun pon lom masuk..so..molie tak shopping ape2 pun, setakat beli mainan tuk kazen molie, and beli magnet yang lekat2 kat frigde tu je..satu bagi ibu, satu bagi mokno...hehehe..lain2..takde..seterusnya kami ke Umbai...


~menanti makanan tiba~

makan kat sini takde la best SANGAT pon..biase je..hmm..tapi molie makan sikit je la..dorang je la makan banyak..tgk la badan sorang2..saiz pon...perghhh...kirenye paling makan sikit dimenangi oleh molie la..huhuhu..so...molie takyah bayar..sebab makan sikit sangat..untung jugak kalo slalu kua ngan dorang ni..ahaks..
kemudia, dah abes makan, kami beransur pulang ke serdang...hmm..perjalanan terasa lambat..tatau kenapa..kepala sakit plak masa tu..nak tdo tak ngantok...layan lagu ngan abang bob, sebab abg benggo n abg jad dah tdo...siap lagu hindustan, lagu raya..semua kami layan..hihihi.....
stop kat hentian seremban sat, g solat..pastu minum plak kejap..nampak kumpulan no entry raja lawak tu...kecik je dorang rupenye..dalam tv nampak cam gemuk..hehe..
dah abes minum, kami meneruskan perjalanan kami....pukul 12 malam baru sampai umah...wahh..lewatnye anak gadis balik umah...adoi...lepak2 jap ngan makcik, borak2 jap..pastu baru mandi n tdo...huhuh..hari ahad...saya lepak satu hari kat rumah! bestnye!!!!
lepas kawen ni, igt nak jalan2 kat melaka la..hehe..tapi tatau nak g mane...
ade cadangan?





Khamis, April 23, 2009

Fish Spa!


this is my first time experience with fish spa..hehehe..bapak geli geleman...entah la..may be kekuatan saraf di bawah tapak kaki terlalu hebat membuatkan molie rase (sampai skang pun terasa jek lagi ikan tu gigit2) gile2 geli...huh...walopon 10 minit je...waaa...kua air mata ku...baru molie sedar...penggeli rupanya molie ni...hukhukhuk...bila tengok ikan tu besar2 nganga mulut dia..lagi la rase gerun..huhuhu...keras perut tahan gelak..nak gelak kuat2 depan public...so gelak je la dalam hati....huhuh...
tapi best la jugak..terasa kaki ni segar sikit lepas ikan tu urut pakai mulut dia..hehehe...next time nak buat lagi la...next time request ikan pirana lak...ape jadik ek? hahaha~

Rabu, April 22, 2009

ini dia

this is Lenie...
she's 3 months old..
semalam bawak dia pergi padang kejap..
sebab papa dia tengah borak2 ngan abg bob..
sementara tunggu,
bagi dia lepak2 atas rumput..
giler suka kan rumput tu..
next time bawak Lenie lagi okeh..
daaa~

Isnin, April 20, 2009

Lenie

ya...today was wonderful because i've met her!
she's only 3 months, and she looks so cute, and when i relized that i could afford her...
without taking any longer to think, i bought her, bring her home!!!

waaaa....i paid rm85 and 30 cents to get with her..thanks to Uder coz bring me there (ala...mines je pon....) and Atul because she supported me..hehehhee...i have no money..but i have them to make me felt happy!!!

i named her Lenie, because i love Wonderpets..may b next time i will buy a turtle (can i...?) and duck..hehehhe..lengkapkan pakej terus ahli kumpulan wonderpets...

now, while typing, Lenie sit on my lap. looked at her,i felt very happy...
ooo...i told my fiancee after i bought her...takut kalo my fiancee asked me not to buy it first..need to settle many things....huhuhu..
but, when i tell him..he is okay..and he sounds happy that i bought Lenie..hehehe..
thanks sayang..

Lenie, i will taking care of you, just like my other hamsters, cats (comel,sibun n gemok),no worries okay. may be next month or when i feel its the time, i will find a good and handsome husband for Lenie, so that she never felt sooo lonely...:)

now...saya saudah punya pet baru...dan saya sayang dia!!!

Jumaat, April 17, 2009

moved

guys~

molie dah membuat keputusan setelah berfikir panjang...akhirnya molie moved out dari UPM...molie stay ngan makcik, kat pinggiran putra...which means, molie berada dekat ngan tunang molie...yaa...seronok? entah...seronok memang seronok sebab molie dekat dengan sedara mara...seronok tak lonely, balik umah je, ade budak2 yang buat bising, layan karenah diorang...

macam tadi, pakcik molie baru balik dari office, dai bawak balik telur dan manisan dari kenduri kahwin. nasib baik molie tengok, rupenye manisan tu da berkulat, pastu tengok plak si danish melantak telur rebus...dah hampir separuh dah habis...molie pon cium..rupanya telur tu dah busuk!!!

huhu..ni baru 1st day..esok2 entah ape lagi cerita yang akan direka...

okay lah...

nak tido..

muahmuah semua!

Rabu, April 15, 2009

untitled

wah~

baru balik dari makan kat bakery...kenyang..kenyang....

tusyen baru 3 sessions je jalan nih...anak muridku jatuh sakit pulak...adoi...tapi tak pe lah..boleh rehat sikit pagi-pagi...

tadi ude tanye, nak ganti dia tak untuk tusyen...ermm..mcm best jek..

:)

Sabtu, April 04, 2009

soket patah

satu petang yang hening, setelah pulang dari jogging kat stadium..

di HP ada miskol..dari abgmaman...



'ya abg maman, moe baru balik jog ni ngan beng, nape..?'



macam tu la molie menghantar msg kepada abg maman..



tetiba terus dapat call..



"sayang, moto papa rusak..rantai putus..entah..soket
dia kot rosak...!"




"papa kat mane ni??ok..ok..nanti try carik sape ade
moto..tunggu mama dtg ye!"





waaa.....sian kat benggo....moto rosak...



dah la kat tempat gelap...kesian betul..

nasib baik ade Din..dapat gak solvekan sikit prob tu...
thanks Din...kalo ko takde..tatau la cane nak gerak g sane..!!

and, thanks to abg maman also..kalo dia tak datang upm and helped us...tatau la..

dan yang paling best ialah..
dalam keadaan yang genting, kita boleh lakukan apa saja yang terdaya..
sehinggakan molie sanggup drive kete baru abg maman...semata2 tak tau nak wat ape dah..

abg maman, thanks..dan mo & beng minta maaf byk2 tak dpt attend majlis abg..hopefully abg happy hingga ke akhir hayat!!

love ya!

~kawan-kawan blog yang comel dan hensem~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

jeng jeng jeng

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign