Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2009

wedding at historical city

Imej
kenduri....berturut-turut rasenye kami mendapat undangan walimah...erm...memang dah waktunye kan..tak terasa plak kite ni dah tua..umur dah dewasa..dah bukan remaja lagi...pastu..boleh plak terselalu beli majalah remaja...perasannye lah hai~ kenduri kali ni jauh sikit la..(yang paling jauh kot setakat ni...) kami ke melaka..wah...dah bape tahun dah tinggalkan melaka..:)~ kami penumpang~
urm...pukul 11 lebih kami bertolak ke melaka...patutnya pukul 10 pagi..tapi tatau la ape dorang buat...may be kumpulkan kawan2 yang nak pegi sekali kot...iye la..dorang ni berkawan sejak mula2 masuk upm dulu...dah lame la kawan ni...ade masa suka...ade mase frust..lagipon dorang ni geng setan..opss...satu team bola sepak...team Sawiku Layu...tah pae jek nama team..layu terus!

~ dapat kakak baru~
dalam perjalanan, kami just dengar lagu je...bagus la abg bob...lagu2 dalam kete dia best2...so dari awal sampai la sampai..kami asek menyanyi jek..tapi seb baik hari cerah..hehe...macam2 lagu kami nyanyi...tapi …

Fish Spa!

Imej
this is my first time experience with fish spa..hehehe..bapak geli geleman...entah la..may be kekuatan saraf di bawah tapak kaki terlalu hebat membuatkan molie rase (sampai skang pun terasa jek lagi ikan tu gigit2) gile2 geli...huh...walopon 10 minit je...waaa...kua air mata ku...baru molie sedar...penggeli rupanya molie ni...hukhukhuk...bila tengok ikan tu besar2 nganga mulut dia..lagi la rase gerun..huhuhu...keras perut tahan gelak..nak gelak kuat2 depan public...so gelak je la dalam hati....huhuh... tapi best la jugak..terasa kaki ni segar sikit lepas ikan tu urut pakai mulut dia..hehehe...next time nak buat lagi la...next time request ikan pirana lak...ape jadik ek? hahaha~

ini dia

Imej
this is Lenie... she's 3 months old.. semalam bawak dia pergi padang kejap.. sebab papa dia tengah borak2 ngan abg bob.. sementara tunggu, bagi dia lepak2 atas rumput.. giler suka kan rumput tu.. next time bawak Lenie lagi okeh.. daaa~

Lenie

ya...today was wonderful because i've met her!
she's only 3 months, and she looks so cute, and when i relized that i could afford her...
without taking any longer to think, i bought her, bring her home!!!

waaaa....i paid rm85 and 30 cents to get with her..thanks to Uder coz bring me there (ala...mines je pon....) and Atul because she supported me..hehehhee...i have no money..but i have them to make me felt happy!!!

i named her Lenie, because i love Wonderpets..may b next time i will buy a turtle (can i...?) and duck..hehehhe..lengkapkan pakej terus ahli kumpulan wonderpets...

now, while typing, Lenie sit on my lap. looked at her,i felt very happy...
ooo...i told my fiancee after i bought her...takut kalo my fiancee asked me not to buy it first..need to settle many things....huhuhu..
but, when i tell him..he is okay..and he sounds happy that i bought Lenie..hehehe..
thanks sayang..

Lenie, i will taking care of you, just like my other hamsters, cats (comel,sibun n gemok),no worries okay.…

moved

guys~

molie dah membuat keputusan setelah berfikir panjang...akhirnya molie moved out dari UPM...molie stay ngan makcik, kat pinggiran putra...which means, molie berada dekat ngan tunang molie...yaa...seronok? entah...seronok memang seronok sebab molie dekat dengan sedara mara...seronok tak lonely, balik umah je, ade budak2 yang buat bising, layan karenah diorang...

macam tadi, pakcik molie baru balik dari office, dai bawak balik telur dan manisan dari kenduri kahwin. nasib baik molie tengok, rupenye manisan tu da berkulat, pastu tengok plak si danish melantak telur rebus...dah hampir separuh dah habis...molie pon cium..rupanya telur tu dah busuk!!!

huhu..ni baru 1st day..esok2 entah ape lagi cerita yang akan direka...

okay lah...

nak tido..

muahmuah semua!

untitled

wah~

baru balik dari makan kat bakery...kenyang..kenyang....

tusyen baru 3 sessions je jalan nih...anak muridku jatuh sakit pulak...adoi...tapi tak pe lah..boleh rehat sikit pagi-pagi...

tadi ude tanye, nak ganti dia tak untuk tusyen...ermm..mcm best jek..

:)

soket patah

satu petang yang hening, setelah pulang dari jogging kat stadium..

di HP ada miskol..dari abgmaman...



'ya abg maman, moe baru balik jog ni ngan beng, nape..?'



macam tu la molie menghantar msg kepada abg maman..



tetiba terus dapat call..



"sayang, moto papa rusak..rantai putus..entah..soket
dia kot rosak...!"



"papa kat mane ni??ok..ok..nanti try carik sape ade
moto..tunggu mama dtg ye!"




waaa.....sian kat benggo....moto rosak...



dah la kat tempat gelap...kesian betul..

nasib baik ade Din..dapat gak solvekan sikit prob tu...
thanks Din...kalo ko takde..tatau la cane nak gerak g sane..!!

and, thanks to abg maman also..kalo dia tak datang upm and helped us...tatau la..

dan yang paling best ialah..
dalam keadaan yang genting, kita boleh lakukan apa saja yang terdaya..
sehinggakan molie sanggup drive kete baru abg maman...semata2 tak tau nak wat ape dah..

abg maman, thanks..dan mo & beng minta maaf byk2 tak dpt attend majlis abg..hopefully abg happy hingga ke akhir hayat!!

love …