~we have been together~

umur belog saye

Daisypath Friendship tickers
Tema Mistik Bhd.. Dikuasakan oleh Blogger.

Ahad, Mac 29, 2009

dah lama tak update pasal kegiatan menjahit manik malaysia ni...ahaks~
kalo kat UPM..ngokngek sket...kat umah, banyak masa habis kat menjahit name tag plak..uiks~

ni baju staff kat UPM, ni pun membe la yg kenalkan..thanks EDa!
kakak tu bagi 2 helai tuk upgrade baju dia..kain jojet..takley sarat2, nanti berat n tak bape cantik..


~ buat jahit biasa je, tambah ngan bunga bintang ~
~ yang ni pulak, mcm tapak kaki ayam skit la..~


~ni baju Amat, untuk majlis bertandang..tak amik gmbar penuh tuk lengan ni..huhu~


~ ini baju wedding Amat..ni pun tak siap..molie tak amik full jugak..sebab da lambat dah!~

okay lah..hehehe..nanti molie jahit banyak2 lagi..ade lagi baju mak molie lagik 2 helai yang da siap..tapi lom amik gamba dia..nanti molie tunjuk eh~

home tuition

tadi, dapat msg from Miss Angie,
dia bagitau, perlukan cikgu tuition for india's student, form 2
home tuition..can use both language BM and BI..
2 per week, 8 times per month=rm360
but, for the first month, Miss Angie will pay me only 30% from the salary..
and for starting, i have to pay RM 20 for my register..
i will be teaching for 3 subjects, BM, History and Geo..huhuhu
alreadi asked permission from my fiancee..but he did not prefered if its home tuition..
huhuhuhu..
tahu,understand that mmg la agak bahaya kalo kite pegi mana2 rumah yang di kategorikan 'stranger'...
but, its not decided yet..belum confirm betul2 lagik..baru je nak confirm..if parents budak tu said that he or she can come to my house..(my house??) anywhere yang boleh belajar la..may be boleh proceed..harap2 ok..dapat gak extra money...:)
boley wat topup2 untuk majlis nanti...hehehe..

ermm..sebut pasal majlis...uwaaaaaaa~
start bulan ni...takley soping2 lagi...
nanti takde duit nak bayar fotografer,huhuhuhu lagi
takpe lah..bersabar...:)

Ya Allah, Kau permudahkan lah segala urusan hamba-MU, limpahkanlah dengan
rezeki yang halal, Amin Ya Robbal Al-Amin..

Khamis, Mac 26, 2009

items

huh...3 bulan 2 minggu dan beberapa hari lagi~

panjang lagi masa tu...

listkan items yang perlu dibuat:~

HIV test
submit borang permohonan nikah
cari kain buat baju nikah then upah kat mak utk jahit..hehe
katering(mak buat)
barang2 hantaran ade lagi tak beli
carik photographer (terbang duit)
tempah kad kawen
blablabla....

molie takde sanding kot...biase je nanti..buat ape yang mampu je..:)
takley membazir sangat..lagi pun dalam islam tak galakkan bersanding (dgr ustaz bagitahu la)
hmm..nikah kat masjid mane ye..?

huh...

banyak lagi sebenarnye..sangat banyakkk lagi bende nak dibuat..

Rabu, Mac 11, 2009

the wedding

ya, itu dia.. kawan molie, Amatullah, yang dah pun selamat melangsungkan perkahwinan beliau..:) happy for her...wee~
sebahagian kawan2 yang hadir masa majlis tu...semua ni kawan mase tingkatan 4, kat smk Teknik bukit piatu, melaka..~

Jumaat, Mac 06, 2009

corn fighting!

video

dorang berebut jagung!

corn fighting!


dorang berebut jagung

terjumpa video lama..tak tahu boleh play ke tak

~makan mahal~

satu petang amat call..bagitahu nak dtg amik molie p dinner and also tido kat umah dia..hehe.molie on je..lagipun nak bagi baju nikah dia..molie add up manik sikit2..amat pesan..jangan dinner dulu tau~ padahal petang tu molie da balun kopok rm2..hehe..kenyang2..
amat bawak molie p satu kedai..katanya kedai kepunyaan muallaf cina kat sepang. mahal sikit harga dia, molie ok ke? hahaha..ok..ok..gaji baru masuk katekan...hikhik..
so, dia bawak molie g kedai tu..nama molie lupe..satu2nya kedai yang meriah kat situ..hikhik..mahal pun takpe..aa..nama kedai tu AMY REDLANS.. wah..ramainye orang makan kat kedai ni..hehe..
so, kami pun masuk n pilih meja ke dalam sikit, itu je meja yang ada. waktu memesan makanan, kepala jadik blur...sebab tengok HARGGA~
semangkuk sup, boleh sampai rm30..giler hape??
ahh..pesan je la..ermm..
blurr lagi..nak makan ape nih? sume name cam tak leh bayangkan je rupa makanan tu..huhu..
so, tanye amat lah..amat pon bagitahu itu ini..begitu..begini..hehe
okeh, molie pon tunjuk itu,dan ini..eh..tuka tuka..sane..hikhik~

inilah rupa pesanan molie, nama menu nya molie lupe..sedap tu 3/5 lah..may b molie suka rase yang keras kot..tapi..udang dia superb!! sebab ingatkan 4 ekor udang tu...cuma dua ekor yang dibelah kepada 4...gile fresh n juicy!!!
actually, air yang sampai dulu..bab air..memang molie akan kenang kedai ni sampai bila2, sebab air dia molie dah JATUH CINTA~

sape yang suka masam2, boleh la oder air ni..atau pun, yang on diet..best giler air ni...sedut sampai abis pon tak malu..air ni campuran lemon+limau nipis+limau kasturi+asam boi~ itu yang sedap tu!~
masa makan tu, molie amik amat nye makanan sikit, amat amik molie punye sikit..macam tu lah cara makan ekonomi (ye ke~?) air amat order pon sedappppp~
air kedondong+asam boi..hah~

erm....burrppp~

Alhamdulillah..dah abis makan..tapi itu lah molie..makanan pasti takley abes..perut tak muat nak isi sume ni..:( membazir tau~ amat kate, makanan ni mahal, baik habiskan..gila molie berusaha, tinggal sikit nak terkeluar balik je..harruuu nanti~

time bayar plak..erm..jumlah kasar molie bayar adalah RM20 untuk molie je..amat bayar lebih lagi sbb dia order sup..hikhik..

next time, molie nak datang lagi kat amy's ni..sebab..nak minum air dia..jom abang benggo~!

Rabu, Mac 04, 2009

kenduri, pantai atau futsal?

hai kawan2!!
assalamualaikum semua!
erm..macam lame je tak update!
lame ke?
entah..hehehe
ehem...ehem...

betul la molie nak kawin, tak lame dah..pejam celik dah bulan Mac, ade beberapa bulan lagi..kiranya ngam2 la buat permohonan perkahwinan ni, terus je nikah nanti..semoga ape yang molie impikan ni direalitikan dan direstui Allah...:)

sekarang ni musim orang kawin kan..so, molie ada dapat beberapa jemputan, rata2 kawan sebaya, kawan mase sekolah dulu..wah! semua dah nak kawin..lagi la tak sabar rasanye..:)

ni la gambar pengantin baru (mestila baru kan...) Apies, kawan molie masa kat SMK Teknik Bukit Piatu, Melaka. Dulu kawan sebab dia bf kawan molie...hikhik~ kisah lame...now masing2 bawak haluan masing2..Majlis ni kat Bagan Lalang, Sepang..wow!! pantai Bagan Lalang tu, just 3 minit je dari rumah dia! BEST!!molie p sane ngan membe dari skolah jugak, kawan dari form 2,hehe..dah lame dah kami berkawan rupanya..=) nama dia sheeda, dia bawak bf dia sekali si Tomet sesat~hahahaha, molie sorang2 je, tunang molie, si Benggo sedang bermain futsal~haha..sat g cite pasal futsal~

Patutnye, ada lagi rakan2 yang lain hadir sekali, ntah nape si mael (mintak mahap mael kutuk ko nih~) lambat pulak..kami dah sudah makan, dia kat bangi...adoiii~ so, sebolat suara, kami ke pantai..ape lagi..kebetulan membe bawak Dugong kesayangan mereka, main layang2 jap..kejap je..sebab lepas tu HUJAN!! hehe~

ini Nurul, kawan baik mase form 4..hehe..dia best!! dah lame tak jumpe..walopon dia duduk kat BTR je..tak pernah pun jumpe dia..hukhuk~


ahha~ snap la sekeping gambar molie di pantai tersebut..last time molie p sana, camping dengan makcik, perrghhhh~ ribut taufan malam tu..terangkat khemah!!!


disebabkan molie takde pasangan g kenduri~pantai~ molie pon feeling sensorang je lah..tulis nama molie pun sorang2 jek..hahaha..seronoknyer bermain di pantai!

~FUTSAL~

sabtu & ahad lepas, after balik kenduri dari sepang, molie terus ke padang (of coz la da tuka baju dah) nak sokong benggo main futsal..dia da tua ni nak main lagi, bagi je la..kang da sakit tak chance plak...itu gambar benggo sedang berusaha!!

beliau cedera parah~sebab..main dengan terlalu emosi..abes sume team player dia dok marah..bajet bagus sangat ka hangpa maen..? adoiii..sabo jek la..seb baik pas game dia mintak maaf balik..
muka sedey sbb dah nak kalah..takpe la..usaha lagi lenkali!! kalah kat semi kot..ke mmg tak sempat nak masuk semi..hikhik..dorang ni baru pas makan nasik, terus g main..padan muke, len kali jangan ikut perut pengurus..hehehe


molie sentiasa jadik pompom girl untuk dia~ dah 5 tahun dah!! semoga hubungan ni end up with ikatan yang sah..InsyaAllah~

Dan, keesokkan harinya, molie ke Pavilion bersama2 kawan2 yang best! wah..molie dah 80% settle bahagian hantaran..benggo baru satu jek beli..hehehe..nanti kite g shopping2 ek..:)

sampai jumpa lagi!

~kawan-kawan blog yang comel dan hensem~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

jeng jeng jeng

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign