Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2009

kawan makan nasik

apa lah erti KAWAN ini?

entah..banyak maksud yang boleh diungkap dari perkataan ini..susah untuk ditafsirkan bila ia berkaitan terus menerus dengan soal hati dan perasaan..malas nak berkawan pun ada..sebab?

entah..susah nak terangkan kat sini...yang pasti..mollie malas nak berkawan sangat..huhu..kawan2 yang ade sekarang ni...boleh diibaratkan..kalau ada 100 orang..yang betul2 ada bila kita senang memang 100 tu la..tapi bila susah..pakai jari pun boleh kira..:)

kawan...kalau setakat say hai hai dan bai bai..tu memang boleh la...
kalau dapat kawan yang suka main lompat tikam ni lagi macam haram..depan je baik..wah! serik sangat2~!

kadang2 rase macam kawan ni tak boleh dipercayai..macam harammm..haha..jahatnye..(jangan tiru mollie ok..tak baik mcm ni)..ada..ada memang ada yang boleh dipercayai...tapi amat sukar nak dapat kawan yang jenis berkualiti ni...:) sukar bagi mollie la..

tapi buat masa sekarang, mollie sangat berpuas hati dengan kawan2 mollie yang sekarang ni..:) dorang semua ok, happe…

stranger belanja masuk toilet~

gelak jahat?

hahaha...:)

semalam sampai lambat kat pudu...huhuhu..

sebab?

driver bas sesat jalan..ngok punye driver bas...
tapi satu bende je mollie suka ngan driver ni...dia bawak bas lajuuuuu..
malangnye tatau bace signboard...dia buta huruf atau pun buta warna..huhuhu..

mase dalam bas, tangki pundi shishi* dah penuh...alamak...jangan la jem kat kl nih...haru nanti..
memang kl tak jem..malangnye, bas ini dibuat bas perseiaran la pulak...kami di bawa ke Bangsar..hahaha..ngok la ko ni driver..!!!

dah pakcik penumpang plak yang tolong bagi arahah, mana jalan nak ambil, mana simpang nak belok..ade jugak pemandu bas macam ni...hadoiiii...malaysia...

sampai je dekat kotaraya..perkara pertama ialah toilet!
dah turun je dari bas..melilau carik toilet a.k.a tandas/jamban..
carik punye carik tak jumpe..maklumlah..tak pernah masuk ke dalam kotaraya..huhu..nak tershishi* ni...

nak tanye pak gad kat situ, macam gerun je tengok muka dorang...akhirnya amik keputusan untuk tahan je sape2 yang lalu depan molie n…

berat rasa hati....cewaahh~

esok...may be waktu tengahari, mollie akan bersiap-siap untuk pulang ke UPM tercinta...tercinta? boleh lah.. sepatutnya masih cuti seminggu..apakan daya..sejak terikat dengan perjanjian ni..terpaksa akur kepada kehendak itu..ya, kadang-kadang kita perlu korbankan sesuatu untuk mendapatkan sesuatu..haha..ape-ape aje lah ayat mollie ni..

Januari bakal ditinggalkan..tak lama lagi, genaplah usia mollie 24 tahun...kalau ikutkan, mungkin dah ade anak seorang ni..insyaALLAH..2 tahun lagi mollie akan punya anak..anak yang lahir dari rahim sendiri..INSYAALLAH...bukan anak angkat..bukan anak pokok..bukan anak ikan..bukan..bukan...hehehe...~

ahhh~
malas rasanya hendak pulang ke UPM..kalau pulang ke pangkuan suami itu..mungkin seronok! (belum kahwin ni..macam2 dah boleh tulis...adoiiii) nasib baik ada pemangkin di UPM tu..TUNANGKU sayang~

tinggalkan rumah, ibu, ayep, Comel,Gemok,Sibon...belum pun pulang ke UPM, hati dah menjadi rindu dendam nih...apakah?perlukah?bagaimanakah?hahahaha lagi...
pulang ke…

perlukah?

Imej
ni gambar kat dinding sebuah kedai (kene conteng by budak2 nakal ni) tapi artwork dorang bagus gak ek..tapi salah tempat....pelik2 btol la...erm..ade bende nak share ni...:) bace2,,jangan tak bace!
tak pernah pula molie terfikir nak tulis bende pelik2 kat blog ni...yelah...biasenye..tulis ape yang kite mau tulis la kan...:)
tak pernah terfikir nak tulis perkataan yang ada unsur maki2 ke..ape ke..cam kalo sedey tu..takde la sampai cakap ba alif ba ya kat blog ni...macam tak elok...
elok ke kalo..bagi contoh ni..perempuan bertudung, tapi suka cakap ba alif ba ya...ape korang akan rasa...? macam tak berapa nak sesuai lah kawan...
kan tak elok nak maki2 dalam blog...tulis biasa2 je dah la..setiap orang lain ragamnya..
bukan ape..molie cuma terkejut sbb ada jugak macam tu..ah..dunia..memang cukup lengkap punya pelbagai jenis manusia...

biasa lah..manusia..tak pernah fikirkan keburukan sendiri..hanya tahu mengutuk dan menghukum orang lain (muhasabah diri sendiri ni)

harap2..kita sama2 renung diri …

PENING

hampir 5 jam keluar ngan mak-----> survey butik pengantin dan membeli kain langsir dan membeli kain untuk dibuat baju pihak pengantin perempuan...tema pihak kamiHIJAU..kenape? sebab mak mollie suka sangat warna hijau...layan la..lagipun molie anak perempuan sulung...ikut je la ape dia nak...lagipun..dia yang kuakan duit...huhuhu...:)

tadi, hanya 2 buah butik je sempat kami survey..satu tokey cina punye..satu lagi melayu...dua2 bagus...bagi tawaran yang baik...tapi, mollie rasa may be akan pilih yang tokeynya melayu...bukan ape...lagipun harga dia murah...:) bagi mollie murah sangat2!

pening kepala..sebab banyak sangat baju...ape yang molie bayangkan dalam minda tiada disitu...bukan kedekut nak tempah baju sendiri..bila fikir balik....tahun bila akan dipakai baju meriah camtu kan...

zaman da semakin canggih...macam2 color ade...yang mollie carik takde....sekarang ni...pilihan hati adalah colorcream...sebab? entah la..bagi molie...tanak la meriah2 sgt dengan color2 tu...sebab, tetamu ya…

~haih~

*sigh*

Since semester dah bermula..agak terhad nak memblog…banyak benda nak share sebenarnya..tapi tidak punya masa untuk mengarang..rasanya macam malas nak update blog sebab laptop buat hal…----à laptop buat hal!!!!!!~geramnyer~!

Patutnya minggu ni balik ipoh…tapi macam tak best pulak…sebab minggu depan baru sonok…sbb raye cina…ramai sket orang kat rumah…tapi kene balik awal..hmm…balik hari jumaat pagi..hehehe…harap2 ade tiket..kang jadi cam tahun lepas…huhuhu~

Mollie pernah post pasal kucing2 mollie kan…(ade ke org bace..?) untuk pengetahuan semua..kucing2 mollie dah berkurang…^sedey^…tatau la…ape pasal la dorang leh mati…nak nangis pun ade…:(((((((
Last week mak mollie bagitahu..Botak mati….pastu adik mollie lak msg, bagitau Panther lak mati….susah sgt ke dorang nak survive????
Rasenye sume dah ok..dorang je yang selalu sakit…kenape la antibody dorang tak kuat….(T.T)

Sedey la….nasib baik Sibon ngan Gemok sihat…dorang dah pun kene inject ngan vaksin supaya dorang lebey kuat…harap2 dua eko…

minggu yang....menyeronokkan!!

Imej
salamz...

hai sume...mollie agak sibuk...dan agak rindukan kawan2 blogger sume...hehe..

dulu slalu je berinteraksi kat sini...skang da susah sket...

laptop buat hal tanak connect internet...agak tensi..huhuhu
last weekend mollie g lepak kat salak tinggi...buat hantaran perkahwinan kawan mollie kat teknik dulu...best2..sbb kami berhuha-huha kat nilai 3...wah!!
sonoknye beli brg2 hiasan hantaran..terasa macam mollie lak nak kawen neh~!

nnt molie upload gmbr ek...sbb skang cam hampeh sket tenet nih..hehe..

ciao~

take care guys!!


hi guys!!
ni mollie update gambar tuk korang tgk...:)

our handmade...:) for miss amat&hafidz..wedding dorang on 8 march 2009...tak saba nak tggu..:)))


ni sume hasil kerja tangan kami...memang takde pengalaman...but its just nice tuk kami berpuas hati...seronok...amat...jom p sane lagi...:)

wut a small world

hai sume!! mesti ade yang merindui mollie..hiks~



hmm..da kat upm...so agak terhad nak online....update blog...kepada sume2, thanks sudi bace keyh~



rm..wut a small world..

tadi mollie g bank..kat upm gak la..ngan tunang mollie, dia baru g amik mollie dr kolej..singgah beli ice blended kat CIMB..hee...~nyummyyy~



mula2, mase masuk bank..mollie tercarik2 my tunang...owh~ ade kat seat paling depan upenye..so mollie pon g la dok seblah dier....ade sorg dak pempuan cam kenal je muke dia...hurmmm~ berpikir jap...sape ek budak ni...style cam kenal....huh~



tilik punye tilik, tetibe ade bunyik meow2...



Tunang: dengar cam anak kucing, budak tu bwk kucing dlm bag dia ke?



mollie: eiii...tak la...fon dia kot..gile nak bwk kucing dlm bag masuk bank~hehee..



erm..tadi sempat tilik nama budak tu kat slip bank yg dia guna..jengjengjeng..name dia..A_____...hehehe...macam kenal...kompem la...



takpe2..tunggu lak dia kua dr bank..(mcm spy molie ngan tunang neh!)



wah..dia dah kua..berjalan sambil fon kat tinge dia..aih…