~we have been together~

umur belog saye

Daisypath Friendship tickers
Tema Mistik Bhd.. Dikuasakan oleh Blogger.

Jumaat, Januari 30, 2009

kawan makan nasik

apa lah erti KAWAN ini?

entah..banyak maksud yang boleh diungkap dari perkataan ini..susah untuk ditafsirkan bila ia berkaitan terus menerus dengan soal hati dan perasaan..malas nak berkawan pun ada..sebab?

entah..susah nak terangkan kat sini...yang pasti..mollie malas nak berkawan sangat..huhu..kawan2 yang ade sekarang ni...boleh diibaratkan..kalau ada 100 orang..yang betul2 ada bila kita senang memang 100 tu la..tapi bila susah..pakai jari pun boleh kira..:)

kawan...kalau setakat say hai hai dan bai bai..tu memang boleh la...
kalau dapat kawan yang suka main lompat tikam ni lagi macam haram..depan je baik..wah! serik sangat2~!

kadang2 rase macam kawan ni tak boleh dipercayai..macam harammm..haha..jahatnye..(jangan tiru mollie ok..tak baik mcm ni)..ada..ada memang ada yang boleh dipercayai...tapi amat sukar nak dapat kawan yang jenis berkualiti ni...:) sukar bagi mollie la..

tapi buat masa sekarang, mollie sangat berpuas hati dengan kawan2 mollie yang sekarang ni..:) dorang semua ok, happening walopon molie just jumpe dengan diorang waktu di fac sahaja...:)
sesungguhnya, mollie bersyukur sebab mollie dianugerahkan kawan2 macam tu..:)

pada yang talam bermuka-muka tu...stop pretending la babe...blah je la..takyah la nak tunjuk yang ko ni benar2 concern padahal macam harammmm...hanya ko ngan aku je la yang tahu segalanya...wakakakak...sape-sape terasa..terasa lah babe...

untuk kawan2 mollie..thanks sudi jadik kawan mollie...

my bestfriend ever~ also my future husband...mohd khairul azlan bin mohd zaidi, thanks to you,
for always being there for me...24 hours per 7...:)


mollie berpesan lagi: tolong lah...tolonglah..jangan bermuka-muka lagi...pelissssss...!

Khamis, Januari 29, 2009

stranger belanja masuk toilet~

gelak jahat?

hahaha...:)

semalam sampai lambat kat pudu...huhuhu..

sebab?

driver bas sesat jalan..ngok punye driver bas...
tapi satu bende je mollie suka ngan driver ni...dia bawak bas lajuuuuu..
malangnye tatau bace signboard...dia buta huruf atau pun buta warna..huhuhu..

mase dalam bas, tangki pundi shishi* dah penuh...alamak...jangan la jem kat kl nih...haru nanti..
memang kl tak jem..malangnye, bas ini dibuat bas perseiaran la pulak...kami di bawa ke Bangsar..hahaha..ngok la ko ni driver..!!!

dah pakcik penumpang plak yang tolong bagi arahah, mana jalan nak ambil, mana simpang nak belok..ade jugak pemandu bas macam ni...hadoiiii...malaysia...

sampai je dekat kotaraya..perkara pertama ialah toilet!
dah turun je dari bas..melilau carik toilet a.k.a tandas/jamban..
carik punye carik tak jumpe..maklumlah..tak pernah masuk ke dalam kotaraya..huhu..nak tershishi* ni...

nak tanye pak gad kat situ, macam gerun je tengok muka dorang...akhirnya amik keputusan untuk tahan je sape2 yang lalu depan molie nanti...jengjengjeng....

ade lah sorang budak pempuan..kelihatan tercarik2 macam molie gak..hehe...sah..dia pun nak g toilet..hehe..kami pun sama2 laah carik, jumpe! (padahal tanye gak kat pakgad setelah pencarian kami tidak berhasil)

"haa..jalan terus...kona belah kanan..situ lah tandas!" baik je pakcik tu bagi arahan..

maceh pakcik gad!!

mase nak masuk toilet, budak tu kate, takpe awak...saye belanje..dia senyum..hehe..
segan giler...sebab molie ade je syiling, dah pegang dah..huhuhu..

tak sangke, molie dibelanja pada hari tersebut..masuk toilet!

kepada budak comel tu...terima kasih..hehe..tatau bila lagi kita boleh jumpa..:)

*shishi: bukan shisha..maksudnye kencing..haha

Rabu, Januari 28, 2009

berat rasa hati....cewaahh~

esok...may be waktu tengahari, mollie akan bersiap-siap untuk pulang ke UPM tercinta...tercinta? boleh lah.. sepatutnya masih cuti seminggu..apakan daya..sejak terikat dengan perjanjian ni..terpaksa akur kepada kehendak itu..ya, kadang-kadang kita perlu korbankan sesuatu untuk mendapatkan sesuatu..haha..ape-ape aje lah ayat mollie ni..

Januari bakal ditinggalkan..tak lama lagi, genaplah usia mollie 24 tahun...kalau ikutkan, mungkin dah ade anak seorang ni..insyaALLAH..2 tahun lagi mollie akan punya anak..anak yang lahir dari rahim sendiri..INSYAALLAH...bukan anak angkat..bukan anak pokok..bukan anak ikan..bukan..bukan...hehehe...~

ahhh~
malas rasanya hendak pulang ke UPM..kalau pulang ke pangkuan suami itu..mungkin seronok! (belum kahwin ni..macam2 dah boleh tulis...adoiiii) nasib baik ada pemangkin di UPM tu..TUNANGKU sayang~

tinggalkan rumah, ibu, ayep, Comel,Gemok,Sibon...belum pun pulang ke UPM, hati dah menjadi rindu dendam nih...apakah?perlukah?bagaimanakah?hahahaha lagi...
pulang ke kolej 16..selama menuntut di UPM...disitu sahaja lah tempat persinggahan ku..

ahhhh~
baru teringatkan hutang-hutangku..berlambak...sudah genap 5 bulan mollie tidak membayar sewa bilik...ayyyaaaaakk!! kalo kene buang ni...mati mollie..mane nak tinggal nih...tunggu elaun masuk...tidak jua kelihatan di dalam bank CIMB tersebut...aduhhh..

aaaaahhhhh~
kenapa?mengapa?haruskah?beginikah?
hidup sebagai student..(malas nak carik kerja..)
semoga..esok memberi sinar baru dalam hidupku~


mollie berpesan: sorry lah..melalut-lalut pulak~

Isnin, Januari 26, 2009

perlukah?

ni gambar kat dinding sebuah kedai (kene conteng by budak2 nakal ni) tapi artwork dorang bagus gak ek..tapi salah tempat....pelik2 btol la...erm..ade bende nak share ni...:) bace2,,jangan tak bace!
tak pernah pula molie terfikir nak tulis bende pelik2 kat blog ni...yelah...biasenye..tulis ape yang kite mau tulis la kan...:)

tak pernah terfikir nak tulis perkataan yang ada unsur maki2 ke..ape ke..cam kalo sedey tu..takde la sampai cakap ba alif ba ya kat blog ni...macam tak elok...

elok ke kalo..bagi contoh ni..perempuan bertudung, tapi suka cakap ba alif ba ya...ape korang akan rasa...? macam tak berapa nak sesuai lah kawan...

kan tak elok nak maki2 dalam blog...tulis biasa2 je dah la..setiap orang lain ragamnya..

bukan ape..molie cuma terkejut sbb ada jugak macam tu..ah..dunia..memang cukup lengkap punya pelbagai jenis manusia...


biasa lah..manusia..tak pernah fikirkan keburukan sendiri..hanya tahu mengutuk dan menghukum orang lain (muhasabah diri sendiri ni)


harap2..kita sama2 renung diri kita sendiri..fikirkan kekurangan diri..keburukan diri..:) barulah kita jadik manusia yang lebih baik..:)


renung2kan dan selamat beramal!

Ahad, Januari 25, 2009

PENING

hampir 5 jam keluar ngan mak-----> survey butik pengantin dan membeli kain langsir dan membeli kain untuk dibuat baju pihak pengantin perempuan...tema pihak kami HIJAU..kenape? sebab mak mollie suka sangat warna hijau...layan la..lagipun molie anak perempuan sulung...ikut je la ape dia nak...lagipun..dia yang kuakan duit...huhuhu...:)

tadi, hanya 2 buah butik je sempat kami survey..satu tokey cina punye..satu lagi melayu...dua2 bagus...bagi tawaran yang baik...tapi, mollie rasa may be akan pilih yang tokeynya melayu...bukan ape...lagipun harga dia murah...:) bagi mollie murah sangat2!

pening kepala..sebab banyak sangat baju...ape yang molie bayangkan dalam minda tiada disitu...bukan kedekut nak tempah baju sendiri..bila fikir balik....tahun bila akan dipakai baju meriah camtu kan...

zaman da semakin canggih...macam2 color ade...yang mollie carik takde....sekarang ni...pilihan hati adalah color cream...sebab? entah la..bagi molie...tanak la meriah2 sgt dengan color2 tu...sebab, tetamu yang datang nanti dah meriah ngan color2 pilihan dorang...:) rasenya org pun boleh cam mane pengantin kot nanti...:) yg pakai veil tu pengantin la tu....ade ke tetamu datang pakai veil..? hehehee...

mase beli kain langsir untuk bilik molie tadi..macam kelakar pun ade...bukan ape...aritu mak salah beli cat...cat minyak...warnanya pulak....ADOIIIIIYAII~ tapi nak wat camane...tanak bazirkan masa..kami 3 beranak ni start mengecat...macam2 la yang kami buat untuk buat kan bilik tu cantik...hmmm...ORANGE! tadi bantai je la langsir color ape...kami dah penat..mak molie dah lapar...sian dia..pagi tadi kami makan pulut je...:) kalo pekena air kopi O mesti sedap!! hehe~

lepas abis sume...kami g jalan2 jap kat GreenTownMall tu...jalan punye jalan (sebenarnye tak jumpe kedai kasut, mak molie nak beli kasut) kami terjumpe la sebuah kedai yang pada molie agak unik..sebab mengikut kate leng chai tersebut (lupe tanye nama) hanya ade 3 buah kedai je kat malaysia ni...satu kat KLCC, Sg.Wang dan GM (GreentownMall la tu)... dia jual bekas isi cincin...cantik sangat2...(sorry molie tak amik gmbr, tgn penuh bawak barang) ade mcm2 bentuk dan karektor...ade yang bentuk segi empat, bentuk bulat,bentuk kasut, handbag,tiram,kereta cinderella...banyaaaakkkk~!!! tapi molie lom ade ongkos nak beli..but mollie akan pegi sana lagi...:) memang nak sangat2 beli..harga pon boleh tahan..hehehe..

before balik rumah, mak molie ajak singgah kat kilang kayu jati (kawan dia punye)..nak tengok katil katenye...dalam hati molie...waaaa..aku takde bajet banyak tu nak beli jati...tapi mak molie baik hati...mesti dia belikan tuk anak2 dia...dont worry..malangnye, kawan dia takde, hanya pekerja je yang ade...so next time la kot...ala...lambat lagi...sempat je nak survey lain kali...

now... balik rumah...mak molie pun da sibuk2 gunting kain langsir...nak jahit la tu..rajin sungguh dia...haha...mo0lie pon ade keje gak ni..jahit manik...dia nak pakai untuk hari perpisahan pengetua (sebab gembira pengetua tu blah~!)

penat2..pening2..hehe..

Khamis, Januari 22, 2009

~haih~

*sigh*

Since semester dah bermula..agak terhad nak memblog…banyak benda nak share sebenarnya..tapi tidak punya masa untuk mengarang..rasanya macam malas nak update blog sebab laptop buat hal…----à laptop buat hal!!!!!!~geramnyer~!

Patutnya minggu ni balik ipoh…tapi macam tak best pulak…sebab minggu depan baru sonok…sbb raye cina…ramai sket orang kat rumah…tapi kene balik awal..hmm…balik hari jumaat pagi..hehehe…harap2 ade tiket..kang jadi cam tahun lepas…huhuhu~

Mollie pernah post pasal kucing2 mollie kan…(ade ke org bace..?) untuk pengetahuan semua..kucing2 mollie dah berkurang…^sedey^…tatau la…ape pasal la dorang leh mati…nak nangis pun ade…:(((((((
Last week mak mollie bagitahu..Botak mati….pastu adik mollie lak msg, bagitau Panther lak mati….susah sgt ke dorang nak survive????
Rasenye sume dah ok..dorang je yang selalu sakit…kenape la antibody dorang tak kuat….(T.T)

Sedey la….nasib baik Sibon ngan Gemok sihat…dorang dah pun kene inject ngan vaksin supaya dorang lebey kuat…harap2 dua ekor menatang ni sehat selalu~ ini yang membuatkan hati nak lepak ipoh je ni….---à study??? Haha..dah malas lak rasenye…(walopon dah habis rm 4050 (3 sem ni) untuk yuran je)…waaaaa….missed ipoh sooooo bad!!!!

Kehidupan semakin membosankan sebab mollie kene thumbprint @ punch card hari2 walopon tak wajib…(sampai harini mollie tak buat lagi untuk thumbprint tu..ahaksss~) kene potong elaun baru tahu!!!

Bulan march may b mollie akan sibuk..ade workshop ape tah pasal pokok kat uniten nanti..entah la..tatau pon kene wat ape sebenarnye..sebab dah ade 2 orang yg telah diamanahkan buat bende2 tu..mollie just side order je..hehehhe..tolong2 ape yang patut…

So far, mollie paling suka selasa and jumaat…sbb mollie boleh berenang puas2…kadang2 mollie g ngan kak uder…kdg2 sorang2…tapi pegi sorang2 lagi best..sbb tak susahkan orang..hehee..naik bas (sbb molie takde motor atau kete..miskin…huhuhu..) pastu benti kat bus stop sains computer, jalan kaki sket crossed bangunan ape tah (biase org amik jubah kat situ..)…sebelah fakulti pendidikan…itu dia swimming pool ku saying!

Nak jadik cite la….mollie missed hari selasa haritu…awal2 januari la jugak..ade kes kecurian…kwn pada kwn mollie ilang duit….sian dier…padahal mase dorang berenang tu…dorang perasan ade budak pempuan dok dekat2 ngan beg dorang..tapi dorang tak perasan bile budak tu cilok duit…haram btol perangai…ade jugak jenis macam tu…budak tu pakai baju kurung dan bertudung tau..memalukan betul!!!

Kadang2 mollie takut gak tgglkan barang2 mase nak berenang tu…sbb mase kite berenang..mane sempat nak tgk barang2 kite…pada yang mencuri tu…abes la ko nanti…kat akhirat kene..hehehe..takot~!!!

Januari dah nak abes… pasni february….nanti mollie akan berumur 24 tahun..insya Allah dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki dan dicepatkan mollie berkeluarga..hehe..mollie dah bosan dok sorang2..kawan2 mollie sume ade family sendiri…macam best je life dorang…kepada sesape yang murah hati nak bagi hadiah kat mollie..sila…sila..hahaha…(teringin dapat hadiah dalam kotak..pastu dibalut ngan pembalut hadiah ler…dah lame tak dapat…hehehe…)

Adik mollie akan balik 4 julai, sampai Malaysia 5 julai…hehe….happy..happy..dah lame tak jumpe dia..windu~~!!!

Ok..mollie tatau nak kepoh2 ape lagi kat sini…wah! Mollie tak sabar tunggu julai..haha~

*tenang rasa hati ini*

Selasa, Januari 13, 2009

minggu yang....menyeronokkan!!

salamz...

hai sume...mollie agak sibuk...dan agak rindukan kawan2 blogger sume...hehe..

dulu slalu je berinteraksi kat sini...skang da susah sket...

laptop buat hal tanak connect internet...agak tensi..huhuhu
last weekend mollie g lepak kat salak tinggi...buat hantaran perkahwinan kawan mollie kat teknik dulu...best2..sbb kami berhuha-huha kat nilai 3...wah!!
sonoknye beli brg2 hiasan hantaran..terasa macam mollie lak nak kawen neh~!

nnt molie upload gmbr ek...sbb skang cam hampeh sket tenet nih..hehe..

ciao~

take care guys!!


hi guys!!
ni mollie update gambar tuk korang tgk...:)

our handmade...:) for miss amat&hafidz..wedding dorang on 8 march 2009...tak saba nak tggu..:)))


ni sume hasil kerja tangan kami...memang takde pengalaman...but its just nice tuk kami berpuas hati...seronok...amat...jom p sane lagi...:)

Rabu, Januari 07, 2009

wut a small world

hai sume!! mesti ade yang merindui mollie..hiks~



hmm..da kat upm...so agak terhad nak online....update blog...kepada sume2, thanks sudi bace keyh~



rm..wut a small world..

tadi mollie g bank..kat upm gak la..ngan tunang mollie, dia baru g amik mollie dr kolej..singgah beli ice blended kat CIMB..hee...~nyummyyy~



mula2, mase masuk bank..mollie tercarik2 my tunang...owh~ ade kat seat paling depan upenye..so mollie pon g la dok seblah dier....ade sorg dak pempuan cam kenal je muke dia...hurmmm~ berpikir jap...sape ek budak ni...style cam kenal....huh~



tilik punye tilik, tetibe ade bunyik meow2...



Tunang: dengar cam anak kucing, budak tu bwk kucing dlm bag dia ke?



mollie: eiii...tak la...fon dia kot..gile nak bwk kucing dlm bag masuk bank~hehee..



erm..tadi sempat tilik nama budak tu kat slip bank yg dia guna..jengjengjeng..name dia..A_____...hehehe...macam kenal...kompem la...



takpe2..tunggu lak dia kua dr bank..(mcm spy molie ngan tunang neh!)



wah..dia dah kua..berjalan sambil fon kat tinge dia..aih.bukan kot...salah org kot...huhuhu..dah nak malu dah ni...



eih...tetibe budak pempuan tu stop kat depan kete kancil merah...erm..plat number cam kenal...

hehehe..



PASTI~!!! budak itu...kompem lah..memang dier...hehehehe...



budak pempuan tu adalah adik Janie...



hehehe..



adik Janie ni sibuk sampai tak tertoleh nak pandang kakamolie dok seblah dier..



bile nak bwk kakamolie jenjalan naik kenken merah?



hehehe..



kecik btol UPM ni..lalalalala~

~kawan-kawan blog yang comel dan hensem~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

jeng jeng jeng

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign