the routine

hye~!


pagi tadi bangun sedikit lewat..so, mandi, kemas2 rumah sikit (sikit je), basuh bekas makanan gegirl, letak makanan baru, air pun tukar baru, bersihkan kotak kumbahan gegirl..isshhh..busyukkknyerr~ sayang punya pasal lah ni...


jam dah pukul 10 pagi...erm...kene start defrost ayam, sat lagi boleh start masak...masak kari...adeii...itu peberet suami..molie tak hebat memasak...setakat ade rasa..ok la...tapi suami selalu puji molie masak sedap...iye ke..? entah...hehehe...tapi setakat 5 bulan dia hidup bersama molie...beratnya dah bertambah...dan kawan molie ada tegur yang suami da makin tembam....semoga suami happy dengan molie..hehee..


tadi, basuh semua berkaitan bilik tidur..baru lega sikit semua dah ganti baru...hehe...masak pun cincau2 je..jadik pukul 11 dah siap dan kami terus makan tengahari...nyumnyummmm~



* ini bukan gamba sebenar ye*


makan pulak ngan tempe goreng...sedap jugak nih...hehehe...sedikit kicap...aahh~ sedappp~lepas makan, lepak2 kejap.. tengok tv..ape cite la aku layan ni...last2 melekat tengok aksi :Redah Kasi Pecah: sakit perut gelak dengan aksi peserta2 nya...walaupun game show ni macam tah pape, tapi macam ade info jugak sikit2...bagus lah..anak2 muda suka jenis macam ni untuk ditonton...yang baik tu, amik la sebagai teladan.. peace~


Lepas solat zuhur, siap2 nak pegi tengok anak2 kucing...dah petang ni..ape kaba la ngan dorang tu...harap2 tak kebulur...cuma risaukan mama meom tu..takut dia yang kurus kering, pasal dok susukan 4 ekor kittens yang sangat aktif...dah seminggu jaga mereka..seronok tengok perkembangan, yang merangkak dah mula berjalan n berlari..weee~ berjaya gak molie bela dorang...ini baru seminggu...ish..ish..ish...pasni, macam susah nak balik kampung...sebab sape nak bagi kucing makan...adoiii..takpa2..dapat pahala....hehehehe~


baru je lepas panjat pokok manggis (suami panjat pulak kali ni), banyak jugak dapat ni...yeayyy~ sekali pokok rambutan pun berbuah..yess...nak itu jugakkkk~ lahap...lahap...buruk perangai (jangan tiru aksi ni ye adik2)..abes kami digigit nyamuk..berbitat-bintat dah ni...nyamuk yang berbelang tu...bahaye....


*ni la nyamuk tu*

hari yang seronok..malam ni..takde program..just lepak2 dirumah..kalo keluar pun tatau dah nak lepak mane..berhoye-hoye dirumah cukuplah rasanya...kesian gegirl, selalu sorang2 kat rumah..ape boleh buat...belum punya kenderaan bertayar 4 lagi..eeiisshh...sabo...sabo...:p

esok da hari isnin...aiyyaaa~~ saya sangat malas..opss~ mane boleh malas2 sudah ni...lagi 18 hari nak masuk tahun 2010...ape la pencapaian daku selamat setahun ini ye...hmmm....semoga ade pemeringkatan..sedikit pun takpe...asalkan ada dari takde..betui dak..? hehe..kepada mereka2 yang menyambut birthday bulan 12, selamat hari lahir...hehe..tibe2 lak..takde kene mengena...sekian sahaja bebelan molie pada hari ini..esok lusa bersambung kembali..dengarkan lah lagu ini ikhlas dariku untuk semua..hehehee....





p/s:lagu ni macam best...kalo layan lame2 boleh menitis air mata gue~

Ulasan

azah hj zainal berkata…
molie!
hepi tgk molie bhgia ngn hsband..

suke lgu pak long tu gak ke?
adik n akak org pun ske lgu tu..

k, hepi alwys,k..
azah hj zainal berkata…
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
mOlliE berkata…
hehee..macey azah...bila ur turn pulak? asek study jek...takkan takde sorang lawyer mahupun hakim tersangkut atau disangkut..? hehehe..:p

lagu tu lirik dia best..layanz~

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?