my first time..ahaks~

ok..
ini betul2 my first time..lantak korang la nak pk ape kan..
saye bermain FUTSAL untuk pertama kali dalam hidup...
sebelum ini...sayya ada tanggapan negatif terhadap permainan ini apabila yang bermain adalah dari kaum saya..iaitu kaum HAWA~!

semalam,
seorang kawan yang sama2 belajar bersama mesej di FB,

"nak men futsal malam ni? kol 9, court dekat ngan rumah kite tu" * ini bukan excatly wording dari dia la.. da lupe sbb msg kat FB kan..hehe
saye balas balik..
"nanti tanye hubby dulu, sbb dia balik arini setelah 4 ari berkursus, rendu..."
*same la..ayat ni pon tak betoi mcm that time..
tapi yang amat saya pasti dan kompem..
husband ku akan mengizinkan daku bermain futsal..sebab dah lame dia paksa bini dia ni...cume belum terbukak hati nak main..
sebab saye rase kan...kan...
yang main futsal tu...bagi saye la...
tergedik2 la...bagi saya..awal2 saye mintak mahap ok..ni pendapat peribadi..
so far yang saye tengok memang macam tu..sebab tu saye bo~layan dengan FUTSAL WANITA ini..huahuahua...lagi2 bila saye TERtengok GOL&GINCU (mak saye salu kate..ape punye tajuk daaa) makin la...Ya Tuhan...mengapa....mengapa...adeiii..
ok..
sebelum pegi main, kene isi minyak dulu la..lapar..
makan kat warung pak meden..malas nak tulis nama warong tu..~haha..
dah makan, min da gtau dia da gerak da..
so..i pon roger la..hehehe..

sampai je kat court...perghh...
ramai gak orang...adei..bley ke main ni...bley ke..
adoi....
tercarik2 mane min ni...ohh..kat sane..nampak2..(rabun sebenarnye)
sampai dekat, min ajak masuk court...weee...
~gemuruh jiwe~~~

ok..masuk2, saye request jadik keeper...~bajet..tanak lari sebab baru pas makan..huahua
oh..sebelum start main, pilih player dulu kan..
so kami lattalilat dulu..ade dekat 6 kali la, betoi2 buang mase..hehee..
game start..dapat save beberapa kali je bola..(agak boleh tahan la)
pastu dah penat, rase macam sakit buah pinggang..
terus jatuh teruk performance...abes bolos kat 4 kali kot...
siap bley lupe...keeper boley gune tangan laaa... *sigh*

lepas tu saye tukar (tak sanggup nak bagi bolos lagi) tanak jadik keeper lagi...
mule2 tak dapat sepak langsung..gile failed sepak...tahan pon tah pape...malu..malu..
pastu kaki dah mula sakit, nak lari pun dah macam semput..
mintak bola dapat la bape kali..
bile dah tau cane game tu, dah faham baru la main ok sikit..
haha..puji diri sendiri...tapi budak2 ni main best betui...:) saye saje puji..mane tau main len kali free..huahuahua~

last2, dapat gak gol sebijik..gol pertama dalam hidup sejak 24 tahun ni...huahua..
malaysia tunggu 20 tahun nak dapat emas kan...aikk..? tetibe masuk cite bola sepak lah pulak..

ape saye rase?
oh..saye rase sangat best...hehe..
next time nak main lagi..
maybe saye main dengan budak2 yang betul2 main..
bukan budak2 gedik yang main futsal ni...hahaha...~

p/S: pas ni saye akan terus sapot hubby saye teruskan minat dlm coaching futsal..sekarang dlm proses nak bawak team untuk dapat level 3 dalam Futsal..sape2 berminat leh la contact saye..hehe..promote2..:p

Ulasan

mizzbutterfly berkata…
selamt berfutsall~~~ hehheheh...
main untuk sihat...
experience yg penting...

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?