meom lagi~

Assalamualaikum...
jam di lappy menunjukkan 9.59 malam...keseorangan sebenarnya..jadi, mengarang lah saya disini..:) ditemani gegirl yang sudah makan vitamin dan ubat cacing..tetapi dia masih aktif..ubat tu tak bagi dia mengantuk rasanya...hehehe..
pada isnin yang lalu..seperti biasa, saya ke kelas, tapi Dr tiada, jadi saya dan kawan2 yang kelapran ni, ke kafe untuk menapau makanan..:) sedang kami berjalan melepasi (ayat ni betui ka dak ni..?) sebuah kereta jenis pacuan 4 roda..saye menegur kereta itu, kerana nombor plat nya cantik...#$%3585...:) tiba-tiba...
meom...meeeoommmmm..mmeoooooaammmm~~~~
makin kuat bunyinya..ape lagi, macam area kereta tadi...maka, merangkaklah kami bertiga melihat ke bawah kereta...loh...mane kucing ni...intai punya intai..nahhh...kat celah2 enjin kereta beb~! adehhh..kene amik ni...kalo tak....mau arwah ni....
so...kawan saye pun seluk la sambil keluarkan seekor demi seekor...:) cumel~!
dan busuk..haha~
siyes..comel...seekor kaler oren putih.......seekor lagi putih, ade tompok2 hitam dan oren..haaaa..ni lagi kiut...~~!!!
kalo boleh memang nak jaga...:) tapi itu zaman bujang...sekarang..apa2 kene minta izin..hehehe
lagipun, kat rumah dah ade gegirl...so..terpaksalah tinggalkan di pejabat sahaja...
sampai di pejabat suamiku..eh...ade meom comel jugak..tapi ade mak...ohh~! bila saye belek2 mak meom tu...rase sangat gembira...sebab mak meom tu ade susu...yeayyy~! Alhamdulillah..lega sangat2...saye takla kene susah payah datang opis awal2 untuk susukan anak2 meom tu...:) tapi, mak meom nak ke bagi meom lain tu nenen dia..? ish..kene try ni...so..saye pun suakan meom2 kecik tu kat nenen mak meom....sekali lagi....yeayyyy~~! Alhamdulillah...mak meom tu sudi...:=)...so...lebih mudah la tugas saye..
tapi...tiba2 mak meom tu lari...dia sakit agaknya...dia tanak susukan....ishh...serabut pulak...
ok....tak paksa...tak paksa...kalo mak meom nak....mak meom susukan neh...sambil saya usap2 kepala mak meom tu...saye panggil mak meom tu sayang..
hari selasa..perkara yang sama saye apply kat mak meom tu...alhamdulillah...tengahari tu, bila BONET&TAYAR nangis, mak meom tu berlari-lari anak dan susukan....sweet sangat2~
hari ini, oh...lupa nak beritahu, mak meom ade 2 ekor anak meom yang sangat comel...nama KAKAK & ADEK...dua2 betina..sangat playfull...seronok tengok meom2 ni bermain...harini, sume da macam satu family..happy sebab dapat tolong meom2 tu...semoga meom2 tu pun happy saye jaga mereka...( ^ _ *) V

Ulasan

.::aDa::. berkata…
td masa start enjin nk keluar umah, ade bunyi menggeradak..bukak2 hud depan enjin tengok ade 3 ekor tgh santai2 kt ctu..haish..kaler oren putih kelabu juge..hehe..xde tmpat lain ke nk lepak..haiyaa
mOlliE berkata…
adehhh....menakutkan bukan...hati2 tau..ape2 cek dulu..kalo tak nanti...ngeri...~ :)

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?