Alhamdulillah

*Azan magrib berkumandang....

my hubby dapat panggilan telefon, mase tu saye kat dalam bilik, sebok layan adek. ade terdengar sikit2 je la perbualan...mood perbualan was so happy..:)..
bila dah abes borak, my hubby came to me n hug me sambil bercakap dalam nada gembira campur sedih...mase tu da detect da what was happened...

ALHAMDULILLAH...Syukur Ya Allah...Atas Rezeki Pemberian-Mu ini....Syukur...

okay,
sebelum ini, hubby molie kerja biase saje...sebelum kawin, dia kerja kontrak dengan UPM, di Fakulti Teknologi Makanan...post dia, kerani la..sebab mase tu degree kene hold..hehe..tak bayar yuran study...:)
alhamdullilalah, lepas tu, dapat tawaran Pembantu Kewangan (ala2 kerani la gak) kat bendahari, UPM. Alhamdulillah...dapat tetap dah mase tu.. dan lepas 1 tahun lebih, kami bertunang dan terus kahwin walaupun hanya dia je yang mempunyai sumber ekonomi yang akan menyumbang kepada keluarga ini..hehehee...(oh~ that time, molie student, buat master Recreation kat UPM gak..mase tu molie dapat elaun belajar only 4 six months....) afta that, molie cuba nasib amik DPLI~ Alhamdulillah, 2 minggu sebelum nikah. dapat offer masuk DPLI, di UPM...=) dalam kelam kabut, duit pun cukup2, kami selamat diijabkabulkan...Alhamdulillah~ again...:)

dalam masa yang same hubby molie buat part-time jadik fasi untuk kokurikulum kat upm ni...dia fasilitator Futsal..sejam dibayar rm60..okay la..hehe..:) only on weekends je..dlm sebulan ade la side income..=) tapi sebab molie bukan lah sejenis makhluk yang begitu demand...ada alhamdulillah..takde, takpe...senang kan...

setelah 2 tahun lebih menunggu kerja yang lebih baik, Alhamdulillah...akhirnya usaha itu berbaloi...ya, molie akui...dalam menunggu itu, perasaan cemburu pada rakan2 lain yang sudah pun mendapat kerja yang best setaraf dengan pendidikan mereka...betul, cemburu...dalam masa yang sama masih bersyukur...alhamdulillah Ya Allah..

lepas ni, molie dan hubby akan berpisah selama 2 bulan...semoga kami berdua boleh mengharungi hari2 dengan baik..dan dia akan start bekerja pada 17 februari 2010, genap umur molie 25 tahun....hadiah yang sangat istimewa... ( ^ ____ ~ )
buat suamiku, tahniah sayang...penantian ini berbaloi gak akhirnya... jangan putus asa, Allah sudah merencanakan kehidupan kita mengikut usaha hambaNya..
terima kasih buat Kakayu yang sudi mendoakan....sayang kakayu...=) abgbob, tq sooo much k... jasa mu takley dilupekan...siriyes~!

p/s: makcik molie pernah cakap, kalo kite sayang kat binatang, bagi dia makan dengan ikhlas, insyAllah dimurahkan rezeki....

Ulasan

mizzbutterfly berkata…
congratez puan molie.lpas bace entry nih..rase u oll hidup dlm kesederhanaan jer...redah ape yg ade jer kan...herm...bersederhana..
haah mizzbutterfly..
memang sederhana..
:)
kadang2 tewas gak ngan nafsu..hheh..tapi harap2 lepas ni lebih kuat..:)

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?