the late Lenie...:"(


....Lenie....
...dia dah takde...
...actually tatau sakit ape...
...tetibe dia lemah...
..longlai..
..pastu dia tak bagi respon ape2 pun..
...dia nyawa2 ikan...
...pastu molie tatau nak buat ape...
...molie nangis je...
...molie gosok n cium dia...
..molie just hug dia..
..and molie redha kalau dia nak pegi..
last, molie letak dia kat perut molie,
..molie tatau banyak mana air mata molie mengalir..
pastu...Lenie hembuskan nafas dia yang terakhir...
..perut dia dah stop denyut2..
..mulut dia terbuka sikit..
...Lenie senyap je...
..molie amik penyodok kecik, nak gali kubur Lenie..
..molie nangis lagi..
..abg benggo pon datang rumah makcik molie..
..dia tolong galikan kubur Lenie..
...masa tu air mata molie macam hujan...
...hingus leleh2 je...
dah siap gali,
..kami letak Lenie dalam tu..
...kambus...
...sunyi je suasana...
Lenie dah takde...
padahal, petang tu dia aktif giler..
tatau nape Lenie tetibe sakit..
..molie sayang Lenie..
..tak sampai pun seminggu molie jaga dia..
pada adik nina,
thanks sbb penah jagakan Lenie..
..mesti awak rindu bila dia bising2..
..pastu bila tengok plastik, mesti awak akan teringatkan dia..
..Lenie suka bunyi plastik..
..nak carik Lenie baru..
..tapi bukan sekarang..
..masih sedih..
.sedih.
20 april 2009 ~ 7 may 2009 *molie start bela dia~

Ulasan

I J O Y.. berkata…
so ..so ... so sad...

sedih sangat..
i tau perasaan tu, adik i pernah alami bila pet pertama dia pergi..

i tolong galikan kubur untuk dia..

be strong ok...

i tau perasaan tu..
sedih biler baca post ni.. truly i am..
alfasih~amiruliman berkata…
molie...

huu..

laptop ko xtanam sekai ke?
hehe...

tabah dan pasrah dgn apa yg berlaku..semua ni mendewasakan kita...

*lagi sedih bila gali kubur arwah kakak...
mOlliE berkata…
ala....sedey la korang ni....huhuhu...

thanks ijoy..lame tak chat ngan ijoy...

adi...jgn la cakap camtu...sedey tau!
mOlliE berkata…
budak ni menyanyi lak...:(
Tanpa Nama berkata…
NINA

Hukhuk...K.Molie...sy pon if tgk Guinea pig msti ingtkan Lenie...skunk ingt nk bela jgk tp xley lg....die ske sgt mkn rmput mcm y k.molie bg die...pastu,msti buat bunyi bising bile bukak pintu...syg die sgt3.....
Tp nape kejap jek Lenie idup??die sunyi ke k.Molie??hukhuk.....
Bengkak mata sy nangiskan Lenie...hukhuk
molliesa berkata…
nina...tu aaa..tatau nape da tiba-tiba nangis..sedih..hmmm..takpe..gegirl dah jadi pengubat rindu...:) mesti teringat dia bising2 kan! :) dah..jangan nagis lagi ye dik...:)

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?