~makan mahal~

satu petang amat call..bagitahu nak dtg amik molie p dinner and also tido kat umah dia..hehe.molie on je..lagipun nak bagi baju nikah dia..molie add up manik sikit2..amat pesan..jangan dinner dulu tau~ padahal petang tu molie da balun kopok rm2..hehe..kenyang2..
amat bawak molie p satu kedai..katanya kedai kepunyaan muallaf cina kat sepang. mahal sikit harga dia, molie ok ke? hahaha..ok..ok..gaji baru masuk katekan...hikhik..
so, dia bawak molie g kedai tu..nama molie lupe..satu2nya kedai yang meriah kat situ..hikhik..mahal pun takpe..aa..nama kedai tu AMY REDLANS.. wah..ramainye orang makan kat kedai ni..hehe..
so, kami pun masuk n pilih meja ke dalam sikit, itu je meja yang ada. waktu memesan makanan, kepala jadik blur...sebab tengok HARGGA~
semangkuk sup, boleh sampai rm30..giler hape??
ahh..pesan je la..ermm..
blurr lagi..nak makan ape nih? sume name cam tak leh bayangkan je rupa makanan tu..huhu..
so, tanye amat lah..amat pon bagitahu itu ini..begitu..begini..hehe
okeh, molie pon tunjuk itu,dan ini..eh..tuka tuka..sane..hikhik~

inilah rupa pesanan molie, nama menu nya molie lupe..sedap tu 3/5 lah..may b molie suka rase yang keras kot..tapi..udang dia superb!! sebab ingatkan 4 ekor udang tu...cuma dua ekor yang dibelah kepada 4...gile fresh n juicy!!!
actually, air yang sampai dulu..bab air..memang molie akan kenang kedai ni sampai bila2, sebab air dia molie dah JATUH CINTA~

sape yang suka masam2, boleh la oder air ni..atau pun, yang on diet..best giler air ni...sedut sampai abis pon tak malu..air ni campuran lemon+limau nipis+limau kasturi+asam boi~ itu yang sedap tu!~
masa makan tu, molie amik amat nye makanan sikit, amat amik molie punye sikit..macam tu lah cara makan ekonomi (ye ke~?) air amat order pon sedappppp~
air kedondong+asam boi..hah~

erm....burrppp~

Alhamdulillah..dah abis makan..tapi itu lah molie..makanan pasti takley abes..perut tak muat nak isi sume ni..:( membazir tau~ amat kate, makanan ni mahal, baik habiskan..gila molie berusaha, tinggal sikit nak terkeluar balik je..harruuu nanti~

time bayar plak..erm..jumlah kasar molie bayar adalah RM20 untuk molie je..amat bayar lebih lagi sbb dia order sup..hikhik..

next time, molie nak datang lagi kat amy's ni..sebab..nak minum air dia..jom abang benggo~!

Ulasan

Anggerik Hutan berkata…
yeaaa air tu mmg sedap mollie..akk kalo gi makan kat pintu gerbang mesti order air tu..hehehe
Anggerik Hutan berkata…
ehh pintu gerbang ker gerbang mlm..hahaha...aka taman kanak2 kan..adei..camne leh lupa nama ni..
ARm Myopia™ berkata…
cess g ta ajak.
mOlliE berkata…
to am:hikhik~ mane la tau no fon am...

to kakzai:yeke akak zai??waa..tak penah g gerbang malam tu..hukhuk~
adirussman berkata…
rajinnye berblogging...hehe...sronok gak bace :)

Catatan popular daripada blog ini

mari ganti tempat pasang plug yang rosak.

TAMAN BURUNG DI MELAKA

apa itu shingles?