Catatan

Tunjukkan catatan dari 2008

kena balik UPM A.S.A.P!!

tadi..my tunang called..urusan pasal SGRA (Special Graduate Research Allowance) da settle..so skang kene balik UPM cepat2 sign agreement..huhuhu..baru je nak lepak umah sampai tahun baru....huwaaaaaaaa!

dah lame dok umah...entah...tak pernah rase bosan walopon tiap pagi, time bgn pagi asek kene bebel ngan mak pasal bgn lewat!

huhuhu...akan rindukan suara bingit mak kejutkan aku bgn dari tido~

harini..umah still dlm proses kemas2..byk bende tak setel lagik..penat gak..sbb yg tukang kemas 2 orang je..huhuhu...penat giler!

semalam lak sibuk pindah bilik..now my bilik changed! besa..mmg besa..tapi kaler oren..huhuh..oren pon oren lah...time tdo tutup mate gaks..hehe..

tadi usha friendster kawan2 yang da kawen..maklumla..nak melangkah ke alam seperti itu nanti...ade yg da pregnant..ade yg da bersalin...wahhh....seronoknye...tapi aku masih panjang liku yg perlu dilalui...tatau lagi camne...

2008 dah nak beransur pergi...

menanti tahun 2009...semoga tahun 2009 lebih banyak cabaran yang dapat memata…

Alhamdulillah

Imej
Ya..Syukur..semuanya berjalan lancar..walaupun pihak lelaki sampai awal sket..:)
majlis pertunangan berjalan lancar..semua orang kelihatan gembira..happy..seronok..lalalalala~

ini wajah tunang saye..i love him sooooo much!

kepada pembaca sume, doakan jodoh kami berkekalan yea..:)

amin..

sorry

sian kawan aku..sheeda...
patutnye dia da sampai umah aku petang tadi..

tapi..malang tidak pernah berbau..

so sorry sheeda...

aku da mcm susahkan ko..:(

huhuhu..sedey..

persiapan sudah siap!

esok..dup dap..dup dap..hehehe..

kene tag by adik janie

Here are the rules 1)list the rules on your blog
2)share 7 facts about yourself on your blog
3)tell 6 unspectaculars quirks about yours
4)tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as link to their blogs
5)link the person who tagged you
6)leave a comment for each blogger


Share 7 facts about yourself on your blog.

1. single but taken.

2. beading maniac
3. love animals
4. kalo main bowling WAJIB longkang ok!

5.totally in love with mr mohd khairul azlan

6. berangan2 nak beli slr..nikon d60..hukhuk

7. saye pandai masak..tak caye??



tell 6 unspectaculars quirks about yours


1. susah bangun pagi..:(

2. slalu stay up..boleh join adik janie~


3. alahan giler ngan smokers..sowie..can't handle it!

4. enjoy karaoke a loT . *wink* *wink*same ngan adik janie lagi

5. bile nak marah..marah je..pastu mintak mahap..

6. penyayang but garang..how?




tag 7 people at the end of your post by leaving thier names as well as link to their blogs

waa...malas nak tag..aci tak camni adik janie...?




link the perso…

besi buruk

Imej
ni tempat timbang besi tu..agak canggih..hehehe..


rumah skang sedang dalam proses diubahsuai..upgrading..hehe..ala..cat umah je sket2..upgrade bumbung dalam umah yg tak bape nak cantek kepada cantek..hehe.. tanak cite pasal cat umah..cite pasal bahan buangan yang sudah diperbaharukan..

tada~

besi buruk (walaupun still bersinar dan berkilat...tetap dipanggil besi buruk)..
mak suh jual...so kami bawak besi2 tu menaiki kete ala2 storm tu tapi jenama TATA..hehe..


disebabkan daku ketiadaan lesen..so..adik lelaki la kene drive..hehe.. kami pun memulakan aktiviti menjual besi buruk ini..
(sorry..gambar besi buruk tak sempat nak snap..haha)

ni lah tempatnye..

hasil jualan kami pada hari tersebut adalah...rm 5.40..ok la tu..

besi abg bangla yang agak ensem tu amik dalam sekilo = rm0.20
kami punye besi..berat dalam 27 kg..so..darab la sendiri ye..hehe..

pastu adik lelakiku p jual sume brg2 lame yg bole recycle balik...dapat la rm9..haha..boleh lah! malaysia boleh!


semakin terasa debarannya

hehehe...countdown....biarlah org lain menyampah bila membaca apa yang akan ku perkatakan ini...cukup lah utk memberitahu..betapa berdebarnya aku..hehehe..

tak lame..semalam bro emindkan aku..lagi 10 hari je lagik..tolak ngan tarikh ni..so tggl lagi 9 hari la ek..??

hehe..deba..deba...

~editing addicted~

Imej
ahha!

managed to edit pictures!

i love myself!

it was fun

it was fun..
talking to person dat i would never know..
asking many things..
which i kept it inside my head..
asking about y..
about when...
about how...
now i understand..
and..
GOD create things with reasons..
i glad to be me..
me..
the person who can understand..

bermulalah.....

Imej
hujan hari ini dari KL sampai ke Ipoh..atau dari Ipoh melarat hingga ke KL? Entah, aku sendiri pun tak tahu....hmmm..

aku terpaksa bergegas pulang ke Ipoh sebab aku diamanahkan oleh ibu untuk menjaga kucing2 nya...waaa...semata2 balik jage makhluk berbulu putih itu? aku sanggup!!

turun dari bas, hujan masih lagi lebat..aku macam biasa tanpa payung..so..nak redah pon tak boleh..sbb aku pakai high heel hari ini..ngok!

so..terpaksa lah tunggu hujan reda sedikit, baru boleh redah!!

sampai2 je kat umah..aduhh..kesian semua kucing2 ku...abes basah kuyup..cepat2 aku bergegas masuk dalam umah,amik cage kecik, masukkan sume kucing dlm cage, amik hair drier, letak kat situ..bagi panas...hehehe...

sementara dorg memanaskan badan, aku g wat susu tuk dorg..jadik maid plak dah..adoihh...

da setel sume pasal kucing2 tu..dok depan laptop..tatau nak wat ape..ok..ok..
nak belajar edit gambor ler...tapi tatau..nak bace tutorial tu..malas giler..so..inilah hasilnyer..kehkehkeh...cincin ini tanda dirisik..insyaA…

Waaaa!!!! Sibon BUTA!!!!

Imej
tadi..baru sekejap tadi aku p bersihkan mate anak2 kucengku...selalu paling yang lame aku belai~ Sibon..dia comel..tapi matenye saket..sian~selalu, bila aku lapkan kain yang dah dibasahkan air..Sibon selalu menangis kesakitan..mayb pada aku, itulah sentuhan paling lembut yang aku lakukan pada Sibon..mana lah aku tahu...hari ini berbeza..Sibon biarkan saja aku bersihkan mata dia..dia seperti sudah tidak sakit lagi..malah..menangis pun tidak..matanye kelihatan seperti OK..aku cube teliti matanya..Ya ALLAH!selama ini, tubuh yang agak sihat itu menunjukkan dia tidak menderita..aku ingatkan dia ok..rupa-rupanya...Sibon buta!! yang dapat aku lihat (sbb mata dia bengkak giler!!) kornea matanya pecah.. ;((((tapi..dia tak tunjukkan yang dia sedang sakit..sumpah!hari2 itu lah kerja ku..memastikan kucing2 itu bersih tubuh badan..sampaikan najis nya aku boleh sentuh tanpa menggunakan alas...kecewa ada...sedih pun ada...aku dah 2 kali ke klinik..ini yang aku dapat?hmm..mungkin Sibon tidak punya an…

SUCK!!!

segala bentuk perkataan yang negatif mau aku laungkan dsini~

broken heart~


its all about~

~~~~~~~SERIK~~~~~~

my X...?

WHAT IF YOUR EX SAID THESE TO YOU?

1. hi, how are ya?
im fine..u...?

2. hey! you wanna go to mall?
erm..should i go with u..mean..only us..? hows ur gf?? tak marah ke....? :p

3. i love you..
i love benggo now n forever..lalalla~skipping n leave him..

4. do you want some cookies??
no~ u'll poison me..no..thanks (baik hati aku ni..cakap thanks lagi)

5. can you take me a picture?
skang kan org snap gambar sendri..do it urself k..

6. help me in my homework!
we're not in da same course..i hate tech..haha

7. here's my gift to you..
well...kalo mahal i amik..kahkahkah~mater btol..

8. let's just be textmates
only text benggo..who are u???

9. do you want me to buy you an ipod??
i want D80..erm...D4o la..can??(nak snap gambar kawen..)

10.let's sit together in the bus?
jom..baby u marah nanti..(gelak golek2)

11. hi baby..
i'm a gurl, not yet a woman..not baby..geli panggil baby ni...aduh~

12. you still cute..
hahaha..tatau ke..?

13. i still love you..
i still love me..:P (including benggo)

14. can …

Damn! tagged by Orang~Orang

Imej
1) Do you think you're hot?
haha..tang mane hot tu? kalo cepat 'hot' ade la..hehe..kalo cute tu..may b la..~(wahwahwah..perasan betui)



2) upload your favourite picture of you?

3) Why do you like that picture?
because im with him..~L.O.V.E HIM so muchhhhh!!~~
4) When was the last time you ate pizza?
erm...25 November 2008 kat pizza hut, midvalley...hehe..kenape sampai igt tarikh? sbb dat day pegi midvalley carik cincin...blom breakfast..so pegi brunch skali terus..saving sket..hehehee5) The last song you listened to?
Tentang Kamu by Bunga Cinta Lestari
6) What are doing right now besides this?
ermm....chatting with my future husband sambil2 jahit manik..hehe~
7) What name would you prefer besides yours?
nope..i 'll use my own name..hehe

Tag 5 people to this~

i cant tag 5 people..because i dont know if they will respon to this..hehe (ade org bace ke blog ni?)
but i wish to tag this person~





Adi Gemok

8)who is Number 1?
hes my lovely fren..hehe..my gumuk fren!



no more quest!

'''''terase''''''

erm...

terase..

huhuhu~

aku punye suke la mau k.e.c.o.h kek..ape kek...hahaha..~

malas layan~

Cita-cita ku yang terawang-awangan~ (inspired by Bro Din)

Imej
• 10.2 Megapixels, 3 fps
• 132 x 103 x 77 mm (5.2 x 4.1 x 3.0 in)
• 679g (w/batteries)
• FOV Crop = 1.5

*perincian Nikon D80

Ini adalah SLR D80, ianya menjadi inspirasi sbb aku lihat gambar yang dihasilkan amat lah mengagumkan! namun, cita-cita tanpa wang ringgit, memaksa aku memendamkan saja harapan itu dalam-dalam..kalo boleh, sedalam-dalamnya...sampai aku sendiri pun tak nampak lagi harapan itu~ kamera ini digunakan oleh seorg rakan, aku panggilnya Bro. kalo lah korang2 sume tgk gambar yang beliau hasilkan dr kamera ni..kompem..korang pon cair gak..(kot-kot laa..) http://www.sweetmomentsgroup.com/~ check this out!
cita-citaku nan satu ini amat sukar untuk dicapai, digapai, diperoleh,direalitikan..dan disebagainya...memiliki kamera refleks lens tunggal (SLR), adalah cita-cita awal setelah memiliki nikon cabuk iaitu sebuah kamera lama,model E4100 . Pada asalnya, aku langsung tidak ambil tahu apa2 perkara mengenai kamera buruk itu..hehe (jenis model nye pun baru aku mula hafal sejak setahun …

Tagged by MIAZAI

Imej
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hehe..akak zai..kite taktau nak wat camne tagging2 ni ..hurm..ni my bro,8 years old yg captured this pic..so hope u enjoy k..miss ya!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


hehehe..this pic showed that saye megantuk tunggu mak berjual beli barang..huaaarrgghhh!
sempat posing kat rumah orang baru dikenali~

nak jugak ade kucheng..hihi..my bro tersilap tekan...so last pic takde muke..hehemuke kucheng ade le..~i want to tag..erm..if they read this..the person are:Adi~Al-fateehlup~dupabby kamilsenang je, kamu diminta untuk:1~ amik ur new pics (NOW)2~ upload it3 ~ tag another frens!

.::kucing ku sayang::.

Imej
that day, kucingku selamat melahirkan 5 baby yang comel2 belaka..namun, seekor yang dilahirkan pada asalnya sempurna berubah menjadi cacat setelah Comel secara tidak sengaja mencederakan bahagian belakang, dan menyebabkan Zombi lumpuh kaki belakangnya. Jadi, keadaan itu menyebabkan Zombi sukar untuk minum susu..kerana mereka semuanya selalu berebut time tu..walaupun sudah diasingkan..Zombi tetap kalah tiap kali time minum susu..sekarang, Comel berbahagia dengan 4 anak2nya,Panther,Ciki,Sibon,Botak..hehe..
Comel sekarang telah memegang jawatan Tokey Emas di bandar pulai jaya, Ipoh..hehe~

Beliau suka memakai rantai emas itu sambil berjalan2 kucing (catwalk)~


Ini Sibon (nama panjang Si Boney)..dia kucing milikku..beberapa hari yang lepas aku ke klinik veterinar di Ampang, Ipoh. Dokter sedang sibuk, hanya Misi yang dapat aku temui. Beliau mengatakan bahawa ini adalah disebabkan oleh CACING..lalu beliau memberi bekalan ubat tertentu dengan bayaran RM25. Sesampai di rumah,aku terus merawat kuce…

`Majlis Itu Tertunda~

Imej
pengalaman membeli cincin merisik satu pengalaman yang sangat hepi bagi aku..yer la..buat kali pertamanye...aku mengambil langkah pertama untuk lebih serius..huhu..takut juga..

pada awalnya, ibu mahu sekalikan majlis merisik dengan pertunangan..aduh, ade mase beberapa hari je untuk sediakan semua itu...

aku cuba telefon makcik di terengganu..namun panggilan aku tidak berjawab...huhu...mane MokYah ni...

lepas 25 minit, MokYAh call aku balik..hehe..abes bertanye khabar, aku khabarkan persiapan majlis pertunangan aku...dia tak setuju..katanye, dia nak turut serta, dia minta tundakan majlis itu...so....aku menurutkan saja...huhu..lega dalam hati pun ade sebenarnye..:)

jadik...8 Disember 2008, Majlis Merisik akan dilangsungkan dirumah ibuku...

semoga semuanya akan berjalan dengan lancar..semoga kedua keluarga dapat capai kata sepakat dengan aman..hehe..takot gak ni...yerla..aku anak pertama akan dirai..sedara mara lak jauh nun di terengganu...

semoga semuanya selamat~







hehe..semoga semuanya 'O…

~no thing~

ya!

tiada apa yang hendak di tulis..hehe

no thing!

pattern part II (cont.)

Imej
~bigfoot's footstep~
~lilitan sayang~


~bunga 4 kelopak~


~Deretan Bunga~

~Tautan Chenta~
ala...sume name ni memudahkan sebenarnye..hiks~ kalo nak tuka2 lenkali pon boleh..tadak hal lah~..sekarang da boleh berehat setelah penat bekerja...kire bekerja la kan..sonok sbb dapat DUIT...hmm..besok2..kite cite pasal DUIT plak...hiks...~ daaa~













pattern part II

Imej
wah!

berjaya gak jahit beberapa pattern utk dihantar ke butik...hope dia nak tempah ngan saye la..kalo tak..melepas stok raye haji tuu~~ bukan sikit..kalo jadik, mau 100 pasang baju kurung dia nak hantar kat saye..(saye?)..ade beberapa pattern baru nak share ngan korang..ade gak yang tak berape baru (first time jahit bende2 camni..baru bape bulan je...penat tengkuk ku...~

kat bawah ni..ade beberape pattern baru dan name pon ala2 ntah pape je kan..hiks~ ~Pintalan Kaseh~
~Segitiga Bermuda~~Lipan Bara~~Kek Lapis Appolo~~Bunga untuk dia~

cincin orang punye

Imej
~
orkidandring
Originally uploaded by http://www.flickr.com/people/mamantaro/ hiks~

gedix dok amik gambo cincin orang...erm..gamba ni diambil dari seseorang yang mempuanyai bakat yang sangat besar dalam bidang fotografi....tgk je la close up gamba ni...pada aku..sangat cantek!dan...sudah semestinya kreatiF!dan yang paling tak aku sangka...empunya gambar ni seorang pensyarah di KYM (kalo tak salah kat melaka la kan...)hebat betul Anugerah ALLAH yang MAHA KUASA..:)

Kos keseluruhan??

hai..nak tanye pendapat korang...
perbelanjaan kawen ni HOW MUCH?

aku, tanak la wat grand2..sbb aku takde duit...aku still belajar..n yg tanggung pun mak+abah serta kekasih hati...

walopon kawen bukan tahun 2008 ni..but kene la prepare kan..mane tahu tetibe da gatai sgt nak kawen ni...hurmmm....

kos kad kawen dah tolak sbb aku akan wat sendiri..

skang ni...nak tau kos perbelanjaan:-

# kenduri (bagi makan org kampung)
# pelamin etc.
# jurugambo (kalo tak mampu mintak kwn2 je amikkan, pastu edit sendri..hiks)
# ole2 nak bagi kat tetamu
# persiapan perkahwinan..
# aku tatau nak listkan ape lagi..
#
#
#
#

hahaha..skang misinye kumpul je duit...semoge ape yang diimpikan tercapai..

Hiks..da mabuk da ni..mabuk duit...=)

~::caller ringtone::~

Imej
Di sana pungguk menanti

Mengharap bulan membalas rindu di hati

Di sini aku berdiri


Menunggu penuh dengan kesabaran

Tanpa manis madah

Janji yang puitis

Tuk persembahan

Hanya ketulusan

Sekeping hati suci


AkuBerikan kasih

Kalau itu yang kau mahu dari ku

AkuBerikan cinta

Untuk membahagiakan hari mu


Aku

Sayang dirimu (menyayangimu)

Biarpun nafas ku sampai terhenti

Akan ku kota janji kita

Mendirikan Taj Mahal cinta

Seteguh kasih

Shah Jehan kepada Mumtaznya


Terasa indah pabila berdua

Semakin tiba saat bahagia

Merai cinta kita


inilah lagu yang akan aku dengar tiap kali call my benggo..hehe..semoga cinta kami pun macam ni...insyaAllah tak lame lagi...semoga jodoh kami berkekalan dan dirahmati-Nya..Amin..

Adat Merisik

Menilik atau merisik pada hakikatnya adalah adat yang memang baik dan berguna jika ia dijalankan bersesuaian dengan tujuannya, iaitu untuk memilih dan mengetahui latar belakang bakal menantu perempuan dalam sesebuah keluarga Melayu. Ini adalah untuk memastikan para ibu bapa tidak tersilap pilih dan dapat mencari yang terbaik untuk anak lelaki mereka.
Apabila ibu bapa seorang lelaki telah menetapkan fikiran mereka yang anak mereka itu sudah sampai masanya untuk berumahtangga dan patut dikahwinkan, mereka akan mencari dan memerhatikan beberapa orang daripada anak-anak dara yang mereka kenali, dan kemudian mereka memilih salah seorang di antara mereka yang dirasakan sesuai dan padan untuk dijadikan menantu. Mereka akan mula menyelidik tentang latar belakang anak dara tersebut melalui saudara-mara dan sahabat handai. Latar belakang bukan hanya bermaksud melibatkan hal keluarga anak dara tersebut, tetapi juga tingkah laku keperibadian dan kesucian anak dara itu. Ini kerana, faktor dara atau…

~kitten~

Imej
tumpang tdo sat..hehe~ bestnye titon~~

Sebab Pinggang Labah-labah Jadi Khecil

Sa-kali peristiwa pada zaman yang silam, ada dua buah kampong yang berdekatan, ia-itu Kemojav dan Momojav, pendudok kedua kampong itu sangat bangga dengan jamuan-jamuan besar yang di-adakan mereka sa-bilangan tahun. Jamuan di-Kemojav berjalan sa-rentak dengan jamuan di-Momojav. Orang-orang dari daerah sa-keliling ada sa-tengah-nya pergi ke-kampong untok perayaan tersebut dan sa-tengah-nya pula pergi ka-kampung yang lagi satu. Maka terjadi-lah perlawanan yang sengit antara Momojav dan Kemojav. Masing-masing mencuba mengalahkan lawan-nya dengan mengadakan jamuan-jamuan yang lebeh meriah. Pada hari akhir perayaan itu, senantiasa dia-adakan jamuan yang besar, dan pelawat-pelawat di-jemput makan sa-berapa yang terdaya oleh mereka.

Labah-labah Pakayana terkenal sa-bagai juara makan yang mashhor. Ia senantiasa lapar sahaja. Di-mana sahaja ia terpandang makanan akan di-sental-nya. Dan ta' pernah ia makan begitu banyak sa-lain dalam perayaan tahunan di-Kemojav dan Momojav. Kadang-kadang ia …

idea baru..hehe

Imej
ok....hai...ni baru je siap jahit...tatau nak namekan ape...pk punye pk..kau kunci hati ku lah...

ni adalah jahitan di bahagian lengan...esok kene siapkan jugak..tapi khamis baru tuan dia nak amik...


lame juga aku pegang baju dia..sian datin...

hmm...sekarang ni macam malas nak start etiqa takaful tu..baik jahit manik..dok diam2 je..pk dulu lah..duit pun bnyk labur gak mule2 nak masuk etiqa tu...

huhu..nak rehat...penat sgt2 badan ni dok menjahit..memang tak larat la..hukhuk..tapi duitnye masyukkk..heheehe..berminat? ape lagi..hubungi saye!


ini overall lengan la...simple je..tak sangke lak aku leh jahit camni..:)


~.::died::.~

Imej
ni zombi..dia da takde di alam fana ni lagi....31 oct 2008 until 8 nov 2008~RIP~




my new kitten` zombi...baru je mati petang tadi...hmm...suke ade..sedih pon ade..bukan ape...dia cacat...pergerakan dia just guna 2 kaki depan je..kaki belakang memang da tak boleh guna disebabkan kecederaan di bahagian belakang badan (mase mak dia melahirkan dia)...happy sbb dia tak yah hidup n jalani hidup ngan susah payah...bayangkan...nak menyusu pun kene fight...hmm...





tadi, terus kebumikan dia..hehe..pas magrib tadi... ni kubur dia..kat tepi umah je...rest in peace!


pattern baru

Imej
hai semua...ni pattern terbaru yang saya boleh jahit...harga adalah mengikut penggunaan jenis manik dan kuantitinya dan services sekali..harga boleh runding..dont worry..hehe..saya bukan penjahit yang mempunyai pengalaman bertahun2...tapi insyaAllah saya akan menghasilkan jahitan yang cantik, kemas dan memuaskan...

my cat given birth oredi

Imej
hehe..on 31 of oct 2009..my cat named comel da selamat melahirkan 5 ekor anak yang sangat2 comel...afta my mom msg me dat my cat da bersalin...tak saba nak balik umah...tapi kene gak setelkan hal kat fac dulu..so hold on dulu perasaan yang membuak2 untuk pulang ke rumah..huhuhuu...

and then, the next day, my mom anta mms...comelnye gambar kittens..memang tak saba sangat2 nak balik!

now, i'm in ipoh! dah berjaya membalikkan diri..hhahaha...sampai je..terus masuk umah, terus tgk anak2 kucing yang comel tu....memang comel..satu...dua..tiga..empat...lima! erm...sume gemok2 dan comel2 belaka..tapi.....yang sekor tu....cacat!

kesian je..dia jalan pakai kedua2 kaki depan...kaki belakang dia cacat...may b sebab luka kat belakang badan dia (time mak dia bersikan uri)...sian..

mula2 berharap kitten tu mati je..sbb sian kalo dia besar tapi cacat...tapi cam sian plak..dah sayang dah...huhuuu...:(


P/s : hope zombi membesar ngan sihat...dont sakit2 tau...huhu...sedey jek..

ape nak bebel ni....

hai...dah agak lame menyepikan diri..haha..ade ko org bace blog aku...takde pon takpe..saje2 melepaskan ape2 yang terbuku di hati...macam2 boleh tulis kat dalam blog ni....suke hati..kite bebas bersuara...

tapi dalam bebas bersuara..kene tapis gak...kang kene BAN plak...hehehe...
tadi baru je bace blog member....hmm...bosan2..membace la kerje ku...
sekarang ni, tgh dok sibuk siapkan tempahan jahit manik...seb baik sehelai je...
so tak yah la kelam kabut sangat2..
cume malas pun ade gak..

sekarang ni, cuaca sekarang ni sekejap panas, sekejap hujan...so dah sakit tekak dah...badan pon dah penat2...pegi swimming pun..berapa round dah penat....huhu..stamina dah takde...
bulan syawal pun dah nak abes dah....puasa ganti belum terganti lagi ni...kene ganti cepat2...nanti dah lewat2..dah malas...

hm....

now..aku dah punya bisnes sendiri...tapi kecil-kecilan..just buat kat rumah je...amik tempahan...
Molies Arts Enterprise...semoga aku lebih maju dari sekarang...
Master ni, aku kene habiskan secepat yang…

practice make perfect

Imej
hmmm...ni bunga teratai...saye belajar dari kak amoi (fotopages)...tapi still muka berjinak2...hope lepas ni ade org akan tempah ngan saya...:)


ni rekaan semata2...daun still tak jadik..ni jahitan kali pertama juga...macam mana lah org lain boleh jahit manik yang PERGHH sekali??? hebatkan dorang sume tu....sila beri tunjuk ajar yea..



ni adalah jahitan pertama kali..main pakai je mane labuci n manik yang ada...biasakan diri dulu menjahit...lama2 da ok..boleh la fikirkan idea yang lebih menarik...:)


lepas ni, bnyk lagi ilmu yang perlu saya tuntut...lama2 menjahit ok la kot...harap2 boleh buat duit..hehehe...tahun depan baju raya aku mesti lebih grand kot...??tapi masih lagi tajaan ibu ku tersayang..terima kasih ibu atas penajaan baju raya selama 23 tahun ni...ni baju raya aku yang lepas (2008)..hehehe


ni ler baju raye aku...hehehe...tahun ni ibu bermyrah hati bagi sutera...waaa..sayangnye nak pakai...tapi dah pakai dah..banyak kali dah pakai pun... kat lengan dia, saye jahit manik tabur..…